2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Békefenntartók főhadiszállásába csapódott rakéta

Találat érte a Dél-Libanonban állomásozó ENSZ-békefenntartó erő (UNIFIL) főhadiszállását Dél-Libanonban - közölte vasárnap az UNIFIL.

  • Békefenntartók főhadiszállásába csapódott rakéta

"Rakétával találták el főhadiszállásunkat Nakurában, és most próbáljuk kideríteni, hogy honnan. Békefenntartóink abban az időben nem voltak sátraikban. Szerencsére senki sem sérült meg" - áll az UNIFIL közleményében, amely szerint a nap folyamán intenzív tüzérségi párbajt figyeltek meg a két országot elválasztó demarkációs vonal, az úgynevezett kék vonal mentén.

"Aktívan kapcsolatban állunk a kék vonal mindkét oldalának hatóságaival, hogy feszültségmentesítsük a helyzetet, de erőfeszítéseink dacára sajnálatosan a katonai eszkaláció folytatódik" - ismertette a békefenntartó misszió.

Az UNIFIL a konfliktus szereplőit tűzszünetre szólította fel és békefenntartói közbenjárását ajánlotta fel, hogy kiutat találjanak a helyzetből.

"Senki sem akar még több halottat, vagy sebesültet. Emlékeztetjük a feleket, hogy a civilek, illetve ENSZ-személyzet elleni támadások a nemzetközi jog megsértésének számítanak, amik akár háborús bűncselekménnyel is felérhetnek" - tették hozzá.

A Hezbollah libanoni síita milícia rakétatámadást intézett vasárnap Izrael ellen, a lövedékek a libanoni határhoz közeli izraeli Stúla településen csapódtak be, izraeli egészségügyi források szerint egy ember meghalt, többen megsebesültek. Izrael válaszul négy kilométer szélességben ütközőzónát hoz létre a libanoni határnál.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Lesz következménye a francia elnök háborús retorikájának az európaiak biztonságára?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!