2019. július 19.,
péntek, Emília napja

Begyűjtik az illegális migránsokat az Egyesült Államokban

Hír TV

2019. július 14., vasárnap 11:56

Ma megkezdik az illegális bevándorlók begyűjtését az Egyesült Államokban. Akit a szövetségi hatóságok elfognak, azokat táborokban helyezik el, majd kiutasítják az országból. A demokrata párti politikusok irányította államokban és városokban az illegális migránsok védelmet élveznek. Ezeken a helyeken a helyi rendfenntartó erők nem működnek együtt a szövetségi hatóságokkal.

Vasárnap az Egyesült Államok 10 nagyvárosában megkezdik az illegális bevándorlók összegyűjtését. Ezzel megkezdődik Donald Trump egyik fő kampányüzenetének megvalósítása.

Akik illegálisan érkeznek, azok legálisan fognak távozni – utalt a kiutasítást megelőző jogi eljárásra az amerikai elnök, még pénteken. Donald Trump később Twitter üzenetében arról írt, hogy elsőként a bűnelkövetőket fogják eltávolítani

Akiket letartóztatnak, azokat kiutasításukig táborokba szállítják.

A könyörületességre hivatkoznak a razzia demokrata ellenzői. A letartóztatott személyek gyermekeit ideiglenesen elválaszthatják majd szüleiktől.

Azokban az államokban és városokban, amelyeket az ellenzéki Demokrata Párt irányít, az illegális migránsok védelmet élveznek. Ez a státusz azt jelenti, hogy a helyi rendfenntartó erők nem működnek együtt a szövetségi szervekkel az illegális migránsok begyűjtésében. Bevándorláspárti és jogvédő szervezetek közben országszerte tüntetéseket szerveznek.

Becslések szerint 12 millió illegális bevándorló tartózkodik az Egyesült Államokban. A 329 milliós lakosság 3,5-4 % át adják, ami nemzetközi összehasonlításban is magasnak mondható. Többségük Mexikóból vagy más közép-amerikai országokból érkezett. Donald Trump büntetővámok bevezetésével fenyegette meg Mexikót, amely valóban hozzákezdett a közép-amerikai országokból érkező illegális migráció megfékezéséhez. Donald Trump másik fő kampányígéretének, a határra tervezet falnak a megépítése azonban, a demokraták ellenállása miatt, egyelőre késedelmet szenved.

Hír TV