2024. 02. 25. Vasárnap Mátyás napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Baku örmény stratégiai célpontok ellen kilátásba helyezett csapásokkal fenyegetett

Azerbajdzsán kiemelt infrastrukturális létesítmények ellen kilátásba helyezett csapásokkal fenyegette meg csütörtökön Örményországot az örmény-azeri határon zajló összecsapások közepette.

  • Baku örmény stratégiai célpontok ellen kilátásba helyezett csapásokkal fenyegetett

A bakui védelmi tárca a nap folyamán figyelmeztetett, hogy a Mingachevir víztározó elleni támadás esetén válaszul csapást mérhetnek az egyik örmény nukleáris erőműre. "Az örmény félnek nem szabad elfeledkeznie arról, hogy a Mecamor atomerőmű elleni precíziós csapás végrehajtására képes korszerű rakétákkal rendelkezünk, ami nagy katasztrófával végződhet Örményország számára" - közölte a tárca szóvivője. A Mingachevir víztározóval kapcsolatban megjegyezte, hogy a stratégiai létesítményt megerősítették, és a térségbe telepített korszerű azeri légvédelemi eszközök képesek meghiúsítani egy ellene indított támadást.

Arcrun Ovanniszján, az örmény védelmi tárca szóvivője bűncselekménynek minősítette a Mecamor atomerőmű ellen kilátásba helyezett rakétatámadásról szóló nyilatkozatot. "Szeretném hangsúlyozni, hogy Örményország hivatalos képviselői sosem beszéltek Azerbajdzsán polgári infrastruktúrájának megtámadásának lehetőségéről. Még házakra sem nyitunk tüzet. Diplomatáink és politikusaink már foglalkoznak a Mecamor atomerőmű elleni lehetséges csapásról szóló nyilatkozattal. Az ilyen bejelentések bűncselekménynek számítanak" - közölte a szóvivő.

Csütörtökön is folytatódtak az összecsapások az örmény-azeri határon, amelynek térségében a helyzet a múlt hétvégén vált a korábbiaknál is sokkal feszültebbé. Vasárnap az azeri védelmi minisztérium arról számolt be, hogy az örmény hadsereg tüzérsége támadást indított az azeri állások ellen Tovuz megye térségében. A harcoknak több halottjuk volt. Baku szerint a három napja folyó harcokban 11 katonát vesztett, köztük egy tábornokot. Jereván négy halott katonáról és tíz sebesültről számolt be.

A két ország több évtizede konfliktusban áll egymással a zömében örmények lakta Hegyi-Karabah miatt. A térség hivatalosan Azerbajdzsánhoz tartozik, de az 1994-ben véget ért, véres fegyveres konfliktus eredményeként magukat helyi örményeknek valló szakadárok ellenőrzése alá került, Baku szerint viszont Örményország hadserege is jelen van ott. A szigorúan őrzött frontvonalon időről időre kiújulnak a harcok az azerbajdzsáni hadsereggel, a mostani összecsapás azonban a két ország határa mentén, az enklávétól mintegy 300 kilométerre északabbra történt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Globál: pénz és hatalom + videó

Globál: pénz és hatalom + videó

Mikor lett a pénzből a hatalomnak az az eszköze, amelyet ma a globalista erők ellenünk egyszerű emberek ellen használnak? A stúdióban Boros Imre közgazdász és Bogár László közgazdász. Szerkesztő-műsorvezető: Virághalmy Sarolta. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!