2023. 12. 04. Hétfő Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Külföld

Baku amnesztiát ígér a tűzszünetet betartó szakadároknak

Azerbajdzsán amnesztiát tervez adni a fegyvert letevő hegyi-karabahi örmény alakulatok tagjainak, bár több fegyveres csoport az ellenállás folytatását tervezi. Baku megkezdte a tárgyalásokat a Hegyi-Karabahban élő örmény lakosság képviselőivel. Miután kedden terrorelhárító műveletet indított a főként örmények lakta azeri terület ellen Jereván úgy véli, etnikai tisztogatás zajlik a térségben.

  • Baku amnesztiát ígér a tűzszünetet betartó szakadároknak

Azerbajdzsán visszaszerezte az ellenőrzést a szakadár hegyi-karabahi régió felett egy kétnapos katonai akció során - jelentette be az azeri külügyminiszter az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén.

Baku emellett amnesztiát ígér a tűzszünetet betartó szakadároknak. A hegyi-karabahi örmények azonban közölték, hogy bizonyos garanciákra szükségük van, mielőtt letennék a fegyvert az azeri ellenőrzés alá visszakerült szakadár régióban.

Az örmény külügyminiszter, Franciaországgal együtt a Biztonsági Tanács rendkívüli ülésének összehívását kérte. Ararat Mirzojan "provokálatlan és jól megtervezett katonai támadással" vádolta Azerbajdzsánt.

Az örmény tárcavezető szerint a támadás célpontja a létfontosságú infrastruktúra volt: elektromos állomások, telefonkábelek és internethálózatok. Állítása szerint több mint 200 embert meghalt, és 400 megsebesült, köztük nők és gyerekek valamint legalább 10 ezer ember menekült el az offenzíva elől.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint biztonságosak a nyugati nagyvárosok karácsonyi vásárai?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!