2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Azt hitték baleset, de meggyilkolták a kerékpárosokat

Hír TV

2018. május 12., szombat 09:02

Először balesetnek tűnt, ám most kiderült, hogy gyilkosság áldozata lett Mexikóban egy német és egy lengyel kerékpáros - adta hírül pénteken a mexikói ügyészség.

A lengyel férfi halálát a fejét ért nagy erejű ütés okozta, de hogy pontosan milyen eszköztől, nem tudni. A halottkémek először arra gondoltak, hogy végzetes bukása okozta halálát.

A német férfival lőfegyver végzett. A lövedék áthatolt koponyáján, bár először az ő fejsérülését is balesetnek gondolta a hatóság. Az ügyészség közlése szerint semmi esély sincs arra, hogy a hatóság megtalálja a lövedéket, mivel áldozataikkal gyilkosuk, vagy gyilkosaik nem ott végeztek, ahol a holttestekre április végén rábukkantak.

A két férfi akkor már vagy egy hete halott volt, tetemük oszlásnak indult, ami ugyancsak nehezítette a boncnokok dolgát annak kiderítésében, hogy mi okozta a kerékpárosok halálát.

A két áldozat nagy valószínűséggel Holger Franz Hagenbusch és Krzysztof Chmielewski, mivel ők szerepelnek az eltűntek listáján. Ugyanakkor biztos azonosításuk végett a hatóságok DNS-vizsgálatba kezdtek.

A rendőrség feltevése szerint rablógyilkosság történhetett.

(MTI)

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!