2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Azbej Tristan: Elismerés övezi a Hungary Helps programot a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában

Elismerés övezi a magyar kormány válságövezetekben végzett humanitárius munkáját összefogó Hungary Helps programot Észak-Rajna-Vesztfáliában - mondta Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára kedden a legnépesebb németországi tartományban tett látogatását értékelve.

  •  Azbej Tristan: Elismerés övezi a Hungary Helps programot a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában

Az államtitkár a csaknem 18 millió lakosú tartomány fővárosában, Düsseldorfban megbeszélést folytatott a helyi kormány európai ügyekért felelős miniszterével, Stephan Holthoff-Pförtnerrel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusával, a tartományi törvényhozás (Landtag) több vezető tagjával és egyházi vezetőkkel.

Természetesen a különböző partnerek politikai beállítottságától függött, hogy mennyire képviselték "a nyugat-európai, illetve német bevándorláspárti álláspontot", de voltak olyan politikusok a Landtagból, akik megosztották azt a felismerésüket, hogy a tömeges bevándorlás súlyos biztonsági kockázatokkal jár, például az embercsempész bűnszervezetek tevékenysége nyomán - mondta.

Az ugyan tárgyalópartnertől függően eltérő volt, hogy mennyire lehetett egyetértésre jutni a magyar kormány bevándorlást elutasító politikájáról, de "a közös pontokat minden esetben meg tudtuk találni", a magyar humanitárius politikát és a Hungary Helps programot pedig mindenki példaértékűnek nevezte - fejtette ki Azbej Tristan.

Mint mondta, tárgyalásain arra törekedett, hogy összefüggéseiben mutassa be a migrációval és a humanitárius segítségnyújtással kapcsolatos magyar felfogást, rámutatva, hogy a kormány "szigorú migrációs politikával védi Európát és Magyarországot", ugyanakkor a Hungary Helps programon keresztül javítja a válságövezetekben, a "migráció forrásvidékein" élők helyzetét, kiemelt, de nem kizárólagos figyelmet fordítva a keresztény közösségekre.

Ennek a politikának az alapvetése az, hogy a segítséget kell eljuttatni a válságövezetekbe, és nem a bajt kell behozni Európába - tette hozzá.

Az államtitkár ismertette, hogy látogatása részeként Kölnben részt vesz a magyar ajkú nyugat-európai katolikus papok konferenciáján, amelyen bemutatja, hogy mit tesz Magyarország az üldözött keresztény közösségekért, és a kölni dómban a kormány képviseletében felavatja Magyarország utolsó hercegprímása, Mindszenty József bíboros emléktábláját.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háború Ukrajnában és Izraelben - Newsweek: Az Egyesült Államok kockáztatja, hogy egy harmadik háborúba is bevonják + videó

Háború Ukrajnában és Izraelben - Newsweek: Az Egyesült Államok kockáztatja, hogy egy harmadik háborúba is bevonják + videó

Venezuela magának követel, egy, a szomszédos Guyanához tartozó, olajban gazdag területet. Az amerikai hadsereg készenlétben áll, hogy beavatkozzon. Küszöbön áll egy újabb háború? Ezúttal Dél-Amerikában?Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai intézet kutatásvezetője voltak a vendégeink. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!