2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Az uniós külügyminiszterek az EU és Oroszország közötti kapcsolatok felülvizsgálatáról is tárgyalnak hétfőn

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei hétfői tanácsülésükön megvitatják az EU és Oroszország közötti kapcsolatokat és más időszerű kérdésekről is tárgyalnak.

  • Az uniós külügyminiszterek az EU és Oroszország közötti kapcsolatok felülvizsgálatáról is tárgyalnak hétfőn

Szó lesz arról, hogy milyen lépéseket tegyenek válaszul Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus letartóztatására, és a támogatására szervezett hétvégi, orosz tüntetések erőszakos elnyomására.

Utóbbira Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője - akinek elnökletével tartják meg a Külügyek Tanácsának ülését - tett ígéretet szombati Twitter üzenetében.

A Külügyek Tanácsa tárgyal a transzatlanti kapcsolatokról is abból az alkalomból, hogy január 20-án hivatalba lépett Joe Biden, az Egyesült Államok 46. elnöke.

A miniszterek ezt követően áttekintik majd, a koronavírus-járvány elleni oltóanyagok megosztására vonatkozó uniós stratégiát, emellett értékelni fogják a bosznia-hercegovinai migrációs helyzet jelenlegi állását, továbbá a Törökországgal, Egyiptommal, az északkelet-afrikai országokkal, az Öböl menti térséggel, Hongkonggal és Venezuelával kapcsolatos legújabb fejleményeket.

A tanács nem hivatalos munkaebéd keretében megbeszélést folytat majd az EU és az Egyesült Királyság közötti együttműködésről is.

Emellett a miniszterek véleményt cserélnek a klíma- és energiadiplomáciáról, elsősorban az európai "zöld megállapodással" foglalkoznak majd.

Motegi Tosimicu japán külügyminiszter várhatóan - videóösszeköttetésben - csatlakozik az üléshez, hogy egyeztetést folytasson Japán indiai-csendes-óceáni térséggel kapcsolatos jövőképéről és Ázsia regionális biztonságáról.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!