2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Az osztrákok magyarázkodnak Orbán miatt, a szlovákok összefognak vele

Hír TV

2018. június 15., péntek 08:07, frissítve: péntek 08:52

A Fidesz miatt magyarázkodik az osztrák kormánypárt egyik vezetője, a visegrádi országok pedig egyre jobban megértik egymást menekült-ellenességben.

Az osztrák kormánypárt egyik vezető politikusa lapinterjúban cáfolta, hogy orbanizálódna Ausztria, és hogy az Osztrák Néppárt egyre közelebb kerül a Fideszhez. Lukas Mandl a Die Pressenek azt mondta, a magyar kormánynak is kötelessége lenne a bevándorlásról és menekültügyről tárgyalni, nem pedig akadályozni a témával kapcsolatos döntéseket. Azt viszont cáfolta, hogy az osztrák kormány is a magyarhoz hasonló bevándorlásellenes politikát tervez.

Szlovákia és Magyarország közösen keményít a migránsokkal szemben - tudósít az Euronews. Emlékeztetnek, hogy Orbán Viktor évek óta próbál szövetségeseket találni a bevándorlásellenes politikájához, a szlovákok mellett az új szlovén és olasz kormányban reménykedhet még. Orbán Viktor mellett egyébként a szlovák miniszterelnök is azt mondta, aki beugrik a földközi tengerbe, azt a segélyszervezetek máris Európába szállítják, mi nem határvédelem.

 

Egy keresztény árvaház hozhatja közelebb a szemben álló ukrán és magyar kormányt - írja a Vatican News. A kárpátaljai Munkács közelében Áder János felesége és Petro Porosenko felesége adott át egy árvaházat, ahol 35 rászoruló élhet. A magyar kormány az ukrán nyelvtörvény miatt blokkolja Ukrajna EU- és NATO-partnerségét és eddig tárgyalni se voltak hajlandók, amivel a magyar kormány Oroszországnak kedvez.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!