2023. 09. 28. Csütörtök Vencel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Az oroszok és az ukránok is katonai sikerekről számoltak be

Civilek vesztették életüket egy kelet-ukrajnai falut ért orosz tüzérségi támadásban – közölte a harkivi kormányzó. Eközben elfoglalták a dél-ukrajnai Robotine települést a kijevi kormány-erők. A Szkála zászlóalj parancsnoka azt mondta, felgyorsítják az ellentámadást, és az Azovi-tengerig haladnak előre. Az orosz védelmi tárca ugyanakkor arról számolt be, hogy valamennyi ukrán offenzívát visszaverték, és csaknem 700 katonát öltek meg egy nap alatt a fronton.

  • Az oroszok és az ukránok is katonai sikerekről számoltak be

Ukrán harckocsi halad az ország déli részén fekvő Robotine irányába. A kijevi vezetés közlése szerint a hadsereg átszakította a legjobban megerősített orosz védvonalakat a térségben.

A község elleni offenzívát vezető ukrán parancsnok szerint a legjobban elaknásított és legjobban védett területeken áthatoltak, Robotine után pedig könnyebben fognak tudni haladni.

A műholdfelvételek alapján azonban úgy tűnik, még számos, megerősített orosz védelmi rendszer működik a következő nagyvárosig, Tokmakig.

A frontvonal többi részén azonban továbbra sem tudnak érdemi sikereket felmutatni az ukránok, bár rendszeresen indítanak rohamokat az oroszok ellen. Az akciók azonban hatalmas emberveszteségekkel járnak.

Ezt az orosz védelmi tárca szóvivője is megerősítette. Igor Konasenkov arról tájékoztatott, hogy egy nap alatt mintegy 675 ukrán katona esett el a frontvonal különböző pontjain. Köztük mintegy 260-an a Donyeck környékén vívott harcokban vesztették életüket.

A minisztérium szóvivője hozzátette, nagy hatótávolságú, tengeri indítású precíziós fegyverekkel mértek csapást egy – meg nem nevezett – ukrán kikötőre.

A Föderáció területén is katonai akciókról számoltak be. A hadsereg közlése szerint újabb Moszkva elleni dróntámadást hajtottak végre az ukránok. A légvédelem a fővárostól mintegy 50 kilométerre nyugatra fekvő Isztra fölött azonban megsemmisítette a robotrepülőt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk  a sorsunkról

Vezércikk: Brüsszel megtiltaná, hogy magunk döntsünk a sorsunkról

Az Európai Unió intézményei vagyis az Európai Bizottság és az Európai Tanács egyre inkább birodalmi törekvéseket mutat, folyamatosan csökkenteni igyekszik a tagállamok szuverenitását. A kelet-európai országok viszont már megtapasztalták, milyen az, amikor egy központi bizottság és egy tanácsi (szovjet)unió irányít minket. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.
Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Milliárdos hitelt kap Lengyelország Washingtontól

Lengyelország kétmilliárdos hitelt kap haderőfejlesztésre Amerikából, ez lehet a hallgatás ára hogy ne kritizálják Ukrajnát. Az USA közben azt kéri váltsák le a teljes ukrán legfelsőbb bíróságot. A stúdióban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!