2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Nagyapám Horthy Miklós 11:00

Külföld

Az orosz-ukrán háborúban a helyzet változatlan

A lap arról írt még, hogy rakéta-, drón- és tüzérségi támadások érkeztek mindkét oldalról, miközben Zelenszkij orosz területekre akar lőni. Hiába zárult sikerrel a több mint száz fős fogolycsere, a front többi részén ez sem csöndesítette el a fegyvereket.

  • Az orosz-ukrán háborúban a helyzet változatlan

Szombaton Ukrajna és Oroszország egy 115 fős fogolycserét hajtott végre az Egyesült Arab Emírségek közvetítésével, azonban a két ország hadserege egy nappal később ugyanúgy egymás torkának van feszülve, mintha mi se történt volna.

A kijevi parancsnokság jelentése szerint Oroszország az éjszaka folyamán több rakétát és drónt indított Észak- és Kelet-Ukrajna egyes részei ellen, ám az ukrán védelmi rendszerek a fegyverek nagy részét megsemmisítették, mielőtt azok elérhették volna célpontjukat. A támadások célpontjai Ukrajna Csernyihiv, Szumi, Harkiv és Donyeck régiói voltak.

Az ukrán ellentámadás a belgorodi Rakitnoje városban cserébe öt civil halálát okozta, egy tucat ember pedig megsebesült - nyilatkozta vasárnap az Al Jazeera-nak Vjacseszlav Gladkov, a régió kormányzója. Hozzátette, hogy az áldozatok között három gyermek is van.

A kelet-ukrajnai Kramatorszk városában egy szálloda elleni éjszakai orosz támadásban két újságíró megsebesült, egy harmadik eltűnt. Vadym Filashkin, a donyecki regionális kormány vezetője elmondta, hogy az újságírók brit, amerikai és ukrán állampolgárok voltak, és hogy keresési művelet van folyamatban. A Reuters közölte, hogy kramatorszki csapatának egy tagja eltűnt, két másik pedig kórházba került a Hotel Sapphire szállodát ért támadás után, ahol a hírügynökség hatfős stábja tartózkodott.

teljes cikk a Világgazdaság honlapján olvasható.

Fotó: AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Budapesten egyeztetnek az unió gazdasági- és pénzügyminiszterei

Budapesten egyeztetnek az unió gazdasági- és pénzügyminiszterei

A magyar uniós elnökség legfontosabb célkitűzése az európai versenyképesség megerősítése, és ez az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek nem hivatalos találkozójának fő témája is - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) pénteki, budapesti doorstep tájékoztatóján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Trump nem vitázik ismét Kamala Harrisszel

Trump nem vitázik ismét Kamala Harrisszel

Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt csütörtökön közölte, hogy nem lesz újabb vita közte és Kamala Harris demokrata párti politikus között a november 5-i elnökválasztás előtt.
A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Európa elbír még egy nagy migrációs hullámot Ukrajnából?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!