2020. december 3.,
csütörtök, Ferenc, Olívia napja

Az olasz kormány nem ellenőrzi az illegális bevándorlókat

2020. október 30., péntek 21:52

Az olasz állam felelősségét is felvetette Matteo Salvini volt belügyminiszter a tegnapi nizzai késes terrortámadásról szólva. A HírTV-nek közben a Liga szicíliai tanácsosa azt mondta: Olaszországban a jelenlegi kormány egy papírt ad mindazok kezébe, akiknek el kellene hagyniuk az országot, majd senki nem ellenőrzi a távozásukat. Így nagy részük az országban marad, vagy tovább szökik engedély nélkül azután, hogy illegálisan lépett Európa területére.

Az olasz jobboldal vezetői már évek óta nyíltan beszélnek az illegális bevándorlás és az iszlám terrorizmus közötti összefüggésekről, a nyugati országokban terjedő keresztényüldözésről.

A nizzai terrortámadás elkövetője szeptember végén illegális bevándorlóként érkezett Lampedusa szigetére, aztán továbbutazott Franciaországba. A sziget polgármestere szerint sürgősen lépéseket kell tenni az illegális bevándorlás feltartóztatására.

A jobboldali olasz pártok a belügyminiszter lemondását követelik, mert nem először fordult már elő, hogy terroristák utaztak át az országon. Például a 2015-ös párizsi terrortámadások tettesei közül is többen, illetve a 2016-os berlini kamionos merénylet elkövetője is Olaszországon keresztül érkezett Európába.

Undorító, aljas féreg, a nizzai Notre Dame székesegyházban három személy életét kioltó gyilkos. Giuseppe Conte és Luciana Lamorgese nevében én kérjek bocsánatot Franciaország népétől és az áldozatok gyermekeitől. Az iszlám fanatistát vendégként fogadták, turistahajókon kialakított karanténban reggelit ebédet és vacsorát szolgáltak fel neki, az olaszok pénzéből, majd az azonosítás után nyoma veszett

– mondta Matteo Salvini, a Liga elnöke.

A Liga szicíliai tanácsosa a HírTV-nek arról nyilatkozott, hogy Giuseppe Conte kormánya büntetőjogi következmények nélkül engedi, hogy a kiutasított illegális bevándorlók Olaszország és Európa területén maradjanak.

A jobbolali Olasz Testvérek Párt már évek óta figyelmeztet a nyugati világban is egyre terjedő keresztényüldözésre. Úgy vélik, az erőszakos cselekedetek oka az európai identitást eltiprása.

HírTV

 

x
Rendkívüli hír