2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Az izraeli hadsereg meghiúsított egy autós merényletet

Katonák egy csoportjába próbált meg belehajtani autójával egy palesztin férfi kedden Ciszjordániában - közölte az izraeli hadsereg.

  • Az izraeli hadsereg meghiúsított egy autós merényletet

A sofőr Dzsenin település környékén egy katonai őrhely felé haladt egyre nagyobb sebességgel, de az izraeli védelmi erők tűz alá vették a közeledő járművet - derült ki a tájékoztatásból.

A hadsereg szóvivője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a támadót valószínűleg halálosan megsebesítették a lövedékek.

Az autó az őrhely közelében egy katonai járműnek ütközött, ennek következtében mindkét jármű kigyulladt. Egyetlen katona sem sérült meg.

Az elmúlt hetekben több Izrael-ellenes támadást hajtottak végre palesztinok Ciszjordániában, az 1967 óta Izrael által megszállt palesztin területen.

Vasárnap az izraeli erők bejelentették, hogy letartóztattak négy palesztint, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három nappal korábban egy ciszjordániai település közelében rálőttek egy autóra, megölve egy telepest és megsebesítve két másikat.

Az izraeli határrendőrség szombaton azt közölte, hogy a Ciszjordánia déli részén fekvő Hebronban őrizetbe vett egy 65 éves palesztin nőt, aki késsel megsebesített egy izraeli telepest.

A palesztinok saját államuknak követelik a területeket, a főváros Kelet-Jeruzsálem lenne.

Jelenleg több mint 475 ezer izraeli telepes él Ciszjordániában, mintegy 2,8 millió palesztin környezetében. A nemzetközi jog szerint illegális az izraeli telepítési tevékenység, amely 1967 óta minden izraeli kormány alatt folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!