2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Vetítő 11:00

Külföld

Az izraeli hadsereg meghiúsított egy autós merényletet

Katonák egy csoportjába próbált meg belehajtani autójával egy palesztin férfi kedden Ciszjordániában - közölte az izraeli hadsereg.

A sofőr Dzsenin település környékén egy katonai őrhely felé haladt egyre nagyobb sebességgel, de az izraeli védelmi erők tűz alá vették a közeledő járművet - derült ki a tájékoztatásból.

A hadsereg szóvivője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a támadót valószínűleg halálosan megsebesítették a lövedékek.

Az autó az őrhely közelében egy katonai járműnek ütközött, ennek következtében mindkét jármű kigyulladt. Egyetlen katona sem sérült meg.

Az elmúlt hetekben több Izrael-ellenes támadást hajtottak végre palesztinok Ciszjordániában, az 1967 óta Izrael által megszállt palesztin területen.

Vasárnap az izraeli erők bejelentették, hogy letartóztattak négy palesztint, akiket azzal gyanúsítanak, hogy három nappal korábban egy ciszjordániai település közelében rálőttek egy autóra, megölve egy telepest és megsebesítve két másikat.

Az izraeli határrendőrség szombaton azt közölte, hogy a Ciszjordánia déli részén fekvő Hebronban őrizetbe vett egy 65 éves palesztin nőt, aki késsel megsebesített egy izraeli telepest.

A palesztinok saját államuknak követelik a területeket, a főváros Kelet-Jeruzsálem lenne.

Jelenleg több mint 475 ezer izraeli telepes él Ciszjordániában, mintegy 2,8 millió palesztin környezetében. A nemzetközi jog szerint illegális az izraeli telepítési tevékenység, amely 1967 óta minden izraeli kormány alatt folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!