2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Az Iszlám Állam terroristái kihasználják a világjárványt

Javul a helyzet Nyugat-Európában a kijárást korlátozó intézkedéseknek köszönhetően - mondta az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója, aki ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy ezek az adatok ne tévesszenek meg senkit. Spanyolországban eközben meghosszabbították a szükségállapotot. A dél- európai országban őrizetbe vették az Iszlám Állam több tagját, akik védőmaszk mögé bújva szöktek be az országba.

  • Az Iszlám Állam terroristái kihasználják a világjárványt

Olaszországban átlépte a 25 ezret a halottak száma. Eddig 144 orvos vesztette életét.

Az aktív fertőzöttek száma viszont már az egymást követő harmadik nap csökken. A legtöbb beteget továbbra is gócpontnak számító Lombardia tartományban regisztrálják.

Itáliában már több mint 450 ezer ember csatlakozott egy olyan Facebokk kezdeményezéshez, amelyben igazságszolgáltatást követelnek a járványban elhunyt emberek hozzátartozói. A csoport tagjai szerint a hatóságok hibája, hogy ilyen sokan vesztették el szeretteiket, mert a járvány kitörésekor nem tettek semmit.

Olaszországban május 4-én enyhítenek a szigorításokon. Kiszivárgott információk szerint május 11-én a boltok május 18-tól pedig már az éttermek is újranyitnának. Arról még folynak az egyeztetések, hogy a tömegközlekedést mikortól használhatnák a lakosok.

Spanyolországban is lassuló tendenciát mutat a vírus terjedése. A madridi vezetés ennek ellenére május 9-ig meghosszabbította a március 15-e óta tartó szükségállapot.

 

A világjárványt kihasználják a terroristák.

Az Iszlám Állam harcosai illegálisan jutottak be Spanyolországba és maszkkal takarták el az arcukat. A spanyol terrorelhárítási szolgálat azonban elfogta őket.

Franciaországban folyamatosan egyre kevesebb a megbetegedés.

Németország továbbra is a járvány erősödése és a lassú lecsengése közötti határon áll. Április 27-től az összes német tartományban kötelező lesz a maszkviselése.

A WHO főigazgatója szerint a kijárást korlátozó intézkedéseknek köszönhetően javul a helyzet Nyugat-Európában.

Romániában eközben ismét gyorsult a járvány terjedése. Az előző hét átlagához képest 40 %-kal nőtt a fertőzöttek száma. A rendkívüli állapot lejárta után az egész országban kötelezővé teszik a maszkok viselését a tömegközlekedési járműveken és minden zárt térben.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!