2019. július 20.,
szombat, Illés napja

„Az Európai Néppárt rosszul kezel fontos ügyeket”

Hír TV

2019. március 19., kedd 21:18, frissítve: szerda 07:12

Heves vitára számítanak egyes európai parlamenti képviselők a Fidesz néppárti tagságáról a szerdai választmányi ülésen Brüsszelben. Az Echo TV-nek nyilatkozó egyik cseh képviselő annak örülne, ha elhalasztanák a Fidesszel kapcsolatos döntést. Egy brit képviselő szerint pedig az Európai Néppárt rosszul kezel olyan fontos ügyeket, mint a brexit vagy a Fidesz migrációs politikája.

Az Echo TV-nek nyilatkozó cseh néppárti képviselő heves vitára számít. 13 tagpárt kérte ugyanis a Néppárt vezetőségétől, hogy zárják ki a Fideszt.

„Nehéz megjósolni, hogy mi várható a holnapi néppárti választmányi ülésen, mert a vélemények megosztottak. Amit remélek, illetve javasolnék, az az, hogy ne legyen egyáltalán szavazás a Fideszről most, halasszuk el a szavazást, ha lehet. Olyan megosztottak a képviselők, hogy bármely szavazási eredmény a Néppárt egészének veszteség lenne” – mondta Pavel Svoboda, cseh néppárti képviselő.

Az egyik brit euroszkeptikus képviselő bírálta a Néppártot, amiért rosszul kezel olyan kihívásokat, mint brexit vagy a Fidesz migrációs álláspontja.

„Nagy rajongója vagyok a magyar miniszterelnöknek, aki kiváló munkát végez. A magyarok nem akarnak tömeges migrációt, Orbán Viktor azt képviseli, amit az emberek, akik megválasztották, várnak tőle és ez nem az, amit az Európai Néppárt akar. Ez Pech. Biztos vagyok benne, hogy a mi parlamenti csoportunk örülne, ha csatlakozna másokkal együtt. Nem hiszem, hogy Orbán Viktornak nagyon aggódnia kellene. Az Európai Néppárt, őszintén szólva nagyon rosszul értelmezi a brexitet, csak úgy mint más ügyeket” – mondta David Coburn.

A Néppárt választmányi ülése szerda délután lesz Brüsszelben. Értesülésünk szerint az ülés után Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatót tart.