2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Az európai gyorsvasúthálózatot veszi célba az al-Kaida?

Az európai gyorsvasúthálózat ellen tervez merényleteket az al-Kaida iszlamista terrorszervezet. Legalábbis ezt állítja a Bild című német napilap titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva.

Az állítólagos támadásokról az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség értesítette az európai partnereket, miután néhány hete lehallgatták az al-Kaida egyes vezetőinek telefonbeszélgetéseit. Ezek fő témája állítólag a gyorsvasúthálózat ellen tervezett merényletsorozat volt. A lap biztonsági forrásai szerint a terroristák egyebek mellett a vasútvonalak mentén és vasúti alagutakban elhelyezett pokolgépekkel hajthatnak végre merényleteket. Németországban már több mint két hete fokozottabban ellenőrzik egyes vonatok pályáit, valamint a pályaudvarokat. Az illetékes szövetségi rendőrség egy sor intézkedést vezetett be, például civil ruhás járőrökkel erősítette meg a pályaudvarok védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!