2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Az Európai Bizottság globális koalíciót hívott életre a biológiai sokféleség megőrzéséért

A vadon élő állatok és növények március 3-án esedékes világnapja alkalmából az Európai Bizottság új globális koalíciót hívott életre a biológiai sokféleség megőrzése érdekében - közölte az uniós bizottság kedden.

  • Az Európai Bizottság globális koalíciót hívott életre a biológiai sokféleség megőrzéséért

A tájékoztatás szerint a koalíció létrehozásával az Európai Bizottság arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy fokozottan tudatosítani kell az emberekben a biodiverzitás erőteljesebb védelmének szükségességét, hiszen a fajok kihalásának üteme egyre gyorsul, akár egymillió fajt is fenyegethet a pusztulás veszélye, aminek pedig várhatóan világszerte súlyos következményei lesznek az emberekre nézve.

Az uniós bizottság a világ nemzeti parkjait, akváriumait, botanikus kertjeit, állatkertjeit, valamint tudományos és természettörténeti múzeumait arra kérte, hogy csatlakozzanak a globális koalícióhoz, mivel gyűjteményeik, oktatási és fajvédelmi programjaik révén ők érhetik el leginkább a közvéleményt a biológiai sokféleség hanyatlása következményeinek üzenetével.

Arra szólította fel a nemzeti, regionális és helyi hatóságokat, a civil szervezeteket, a vállalkozásokat, a tudósokat és a lakosságot, hogy vegyék ki részüket a biológiai sokféleséggel foglalkozó, 2020 októberére tervezett ENSZ-csúcstalálkozót megelőző figyelemfelhívó tevékenységekből. Mint írták, az ENSZ Biológiai Sokféleség Egyezményének 196 részes felét tömörítő konferencián a résztvevők várhatóan új globális keretet fogadnak majd el a természeti környezet védelme és helyreállítása céljából.

Az Európai Bizottság azt is közölte, hamarosan közzéteszi a biodiverzitással kapcsolatos új uniós stratégiáját, amely az európai természeti környezet védelmére és helyreállítására irányul, valamint részletesen ismerteti, milyen célok elérésére törekszik az EU a biológiai sokféleséggel foglalkozó konferencián.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!