2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 23:00

Külföld

Az Európai Bizottság 300 millió eurót ajánlott fel az Oltóanyag és Immunizációs Világszövetség számára

Az Európai Bizottság a koronavírus-járvány miatt 300 millió eurót (mintegy 105 milliárd forintot) ajánlott fel az Oltóanyag és Immunizációs Világszövetség (GAVI) számára a 2021-2025 közötti időszakra.

  • Az Európai Bizottság 300 millió eurót ajánlott fel az Oltóanyag és Immunizációs Világszövetség számára

Az adomány több százmillió gyerek immunizálását, valamint oltóanyagkészletek finanszírozását szolgálja - közölte az uniós bizottság csütörtökön. A GAVI szervezésében csütörtökön tartott Védőoltásügyi Világkonferencián tett felajánlás segíteni fogja a világ legsérülékenyebb helyzetben lévő országai egészségügyi rendszereinek és immunizációs kapacitásainak megerősítését.

Az Afrikai Unió százezer egészségügyi dolgozó és egymillió szociális munkás bevonásával új programot indít a koronavírus-tesztelések felgyorsítása érdekében a kontinensen - jelentette be a szervezet járványügyekért felelős vezetője újságíróknak csütörtökön.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) korábban aggodalmát fejezte ki a járvány terjedése miatt a sérülékeny egészségügyi rendszerrel rendelkező afrikai országokban.

Világszerte csütörtök estig a SARS-CoV-2 nevű vírussal több mint 6,56 millió embert diagnosztizáltak, a vírus okozta Covid-19 betegségbe több mint 387,5 ezren haltak bele, és több mint 2,83 millióan gyógyultak fel a kórból a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

Nagy-Britanniában az eddigi mélypontjára csökkent a koronavírus-járvány okozta halálozások napi száma. Csütörtök délelőttre az előző 24 órában 176 beteg haláláról érkezett bejelentés, így országosan eddig 39 904 olyan haláleset történt, amelyet szűrővizsgálattal bizonyított módon koronavírus-fertőzés okozott. Az új fertőzöttek száma 1805 volt.

Olaszországban ismét fogad betegeket a lombardiai Codogno kórházának sürgősségi osztálya, amelyet február 20. éjszakáján zártak le az első olaszországi fertőzött azonosítását követően. A polgári védelmi hatóság csütörtök esti adatai szerint a halottak napi száma az egymás utáni harmadik napja emelkedik, és elérte a 33 689-t. Az utóbbi egy nap alatt 88 halottat regisztráltak a szerdai 71 és a keddi 55 után. Százhetvenhét új fertőzöttet szűrtek a halottakat is számolva.

A spanyol lakosság 5,2 százaléka fertőződhetett meg az új koronavírussal. Az átfertőzöttséget vizsgáló országos felmérés második szakasza szerint több mint 2,4 millióan kaphatták el a vírust a mintegy 47 millió lakosú dél-európai országban, amely az első körhöz hasonlóan azt igazolja, hogy nem alakult ki közösségi immunitás a fertőzéssel szemben. Spanyolországban eddig 240 660 esetben igazolták a fertőzést, az elmúlt egy napban 195-tel nőtt ez a szám. A koronavírus 27 133 ember halálát okozta, 56-an az elmúlt egy héten hunytak el.

Belgium két tartományában már nem kezelnek koronavírussal fertőzött beteget intenzív osztályon. Szerdáról csütörtökre 28-an lettek a Covid-19 betegség áldozatai, a halálesetek száma országos szinten átlépte a 9500-at.

Hollandiában 209 új fertőzöttet azonosítottak 24 óra leforgása alatt. A viszonylag magas szám a sajtó szerint annak a következménye, hogy az országban június eleje óta kiterjesztették a szűrést. A járvány további 13 ember életét követelte, a halálos áldozatok száma kis híján 6000 a 17,5 millió lakost számláló Hollandiában.

Csehország várhatóan péntek éjféltől feloldja az utazási korlátozásokat Magyarországgal, Ausztriával és Németországgal szemben. A cseh állampolgárok június 15-étől kezdve szabadon utazhatnak az összes európai országba.

Horvátországban a 2 százalékot sem éri el az új koronavírussal megfertőződöttek valós aránya a szerológiai tesztek részleges eredménye szerint. Az elmúlt 24 órában egy fővel, 2095-re emelkedett az ismert koronavírus-fertőzöttek száma az országban, és senki sem halt meg a Covid-19 betegség következtében, a járvány halálos áldozatainak száma így 103 maradt.

Szlovéniában az elmúlt egy napban senki nem fertőződött meg, és nem regisztráltak új halálesetet sem, így az ismert koronavírus-fertőzöttek száma 1477, a járvány halálos áldozatainak száma 109 maradt.

Romániában váratlanul az előző hét átlagának másfélszeresére, 238-ra ugrott az utóbbi 24 órában diagnosztizált fertőzöttek száma. A napi jelentésekben május közepe óta nem volt ilyen magas, az utóbbi tíz napban pedig már egyszer sem érte el a 200-at az új esetek száma. Az operatív törzs az egészségügyi óvintézkedések szigorú betartására figyelmeztetett. Romániában eddig 19 907 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust, a járvány 1299 emberéletet követelt. A gyógyultak aránya elérte a 70 százalékot.

Az ősz közepéig, a Covid-19 elleni tömeges vakcináció remélt kezdetéig maradhat kötelező a maszkviselés Moszkvában - jelentette be Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere. Oroszországban az elmúlt nap folyamán 8831-gyel 441 108-re emelkedett az igazolt Covid-19-fertőzések száma. Ez 2 százalékos napi növekményt jelent. A halálozások száma 169-cel 5384-re, a gyógyulásoké pedig 8666-tal 204 623-ra nőtt.

Törökország június 10-étől fokozatosan tervezi újraindítani a nemzetközi légi járatokat. A 83 millió lakosú kis-ázsiai országban sokat lassult a koronavírus-járvány az április 11-ei csúcspont óta, miközben az újonnan regisztrált esetek napi száma továbbra sem csökkent 750 alá.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Geert Wilders: Visszaadom Hollandiát a hollandoknak + videó

Hétfőn kezdődtek meg a koalíciós tárgyalások Hollandiában, de nincs könnyű dolga a választásokon győztes Szabadság pártnak. A Napi Aktuálisban Gábor Dzsingisz, a holland kereszténydemokrata tömörülés korábbi képviselője volt a vendégünk.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!