2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Az EU orvoscsoportot küldött Olaszországba

Az Európai Unió polgári védelmi mechanizmusán keresztül Romániából és Norvégiából érkezett orvosok és ápolók csoportját helyezte át a koronavírus-járvány által leginkább érintett olaszországi Milánóba és Bergamóba, hogy segítsék a járvány elleni küzdelemben részt vevő olasz orvosokat - jelentette be Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos Brüsszelben, online sajtótájékoztatóján kedden.

  • Az EU orvoscsoportot küldött Olaszországba

Ausztria emellett több mint háromezer liter fertőtlenítőszert ajánlott fel Olaszországnak.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke azt mondta:

azok az ápolók és orvosok, akik elhagyták otthonaikat, hogy más tagállamban tevékenykedő kollégáiknak segítsenek, az "európai szolidaritás valódi arcai". Az uniós bizottság mindent megtesz, hogy segítse Olaszországot és valamennyi tagállamot a szükséghelyzetben

- tette hozzá.

Lenarcic tájékoztatójában kiemelte, hogy az EU vészhelyzeti reagálási koordinációs központja a nap 24 órájában, az összes tagállammal együttműködik annak biztosítására, hogy a segítség oda kerüljön, ahol leginkább szükség van rá.

Közölte, hogy Olaszország kérte a földmegfigyelő műholdakról származó adatokat szolgáltató, Kopernikusz nevű uniós rendszer adatainak továbbítását az egészségügyi létesítmények környéke, valamint a közterületek ellenőrzése céljából.

A szlovén biztos elmondta azt is,

az EU a koronavírusra való reagálás központi elemének tekinti a nemzetközi együttműködést.

Ennek jegyében hétfő este megérkezett Olaszországba a Kína által az Európai Uniónak felajánlott védőeszköz-adomány is. A kínai repülőgéppel 2 millió szájmaszk, 200 ezer N95-es védőmaszk és 50 ezer tesztkészlet érkezett Olaszországba.

Az uniós bizottság tájékoztatása szerint februárban több mint 56 tonnányi felszerelés - védőruházat, fertőtlenítőszer és orvosi maszk - érkezett Kínába, melyet az uniós polgári védelmi mechanizmuson keresztül Franciaország, Németország, Olaszország, Lettország, Észtország, Ausztria, a Cseh Köztársaság, Magyarország és Szlovénia biztosított.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!