2022. 12. 03. Szombat Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Soroló 07:30

Külföld

Az EP összeköti a kifizetéseket a jogállami értékek érvényesülésével

Megszületett az uniós tagállamok és az Európai Parlament között a jogállamisággal kapcsolatos megállapodás.

  • Az EP összeköti a kifizetéseket a jogállami értékek érvényesülésével

Brüsszeli sajtóhírek szerint az EP-nek sikerült a legtöbb követelését érvényesíteni azzal kapcsolatban, hogy a jogállami értékeket összekössék az uniós kifizetésekkel. Ezt a magyar kormány mellett más tagállamok is ellenezték.

A tárgyaláson részt vett a momentumos Cseh Katalin is.

A liberális képviselő azt nyilatkozta, olyan mechanizmus bevezetését szorgalmazzák, amely komoly antikorrupciós intézkedést tartalmaz, és a jogállamiság sérelmére is kiterjed.

Saját országuk ellen áskálódnak a magyar ellenzéki képviselők

Az Európai Parlamentnek a járvánnyal, nem pedig ideológiai vitákkal kellene foglalkoznia - így reagált közösségi oldalán az igazságügyi miniszter az EP állásfoglalására. Varga Judit azt írta,

elfogadhatatlan, hogy a pandémia ellenére sem hagy fel hazánk politikai zsarolásával az uniós szerv.

Ebben pedig olyan magyar ellenzékiek is részt vesznek, akik saját országuk ellen dolgoznak. A tárcavezető hozzátette, az Európai Parlament veszélyezteti az uniós költségvetés elfogadását, miközben Magyarország tartja magát a Szerződések rendelkezéseihez, valamint az állam- és kormányfők júliusi megállapodásához.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!