2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Külföld

Az EP-képviselő szerint a Jobbiknak nincs helye az európai politikában

Brüsszelben sem nézik jó szemmel a Jobbik elnökének korábbi szélsőséges megnyilvánulásait. Egy portugál szocialista EP-képviselő az Echo TV-nek azt nyilatkozta, hogy a Jobbiknak ezek után már nincs helye az európai politikai életben.

  • Az EP-képviselő szerint a Jobbiknak nincs helye az európai politikában

„Az egyetlen jó hír elnök úr, hogy a demokratikus nemzetközi ellenállás fokozódik” – mondta az egyik szocialista EP-képviselő a Magyarországról szóló vitán szerdán Brüsszelben.

Az összefogás valóban látványosan alakul a DK-tól a Jobbikig. A baloldali pártokat, még Sneider Tamás feleségének náci karlendítése sem tántorította el.

Jávor Benedek a Párbeszéd EP-képviselője sem határolódott el a Jobbiktól, csupán azt mondta: a pártnak felelnie kell a korábbi kijelentéseiért.

„A Jobbikkal kapcsolatban én mindig azt mondtam, hogy azok a megnyilvánulások, amelyeket évekkel ezelőtt is megengedtek maguknak, azok elfogadhatatlanok, ezeket továbbra is elfogadhatatlannak gondolom, tehát azt gondolom, hogy ezzel a Jobbiknak ezzel el kell számolnia, hogy most mi a hozzáállásuk ezekhez a dolgokhoz” – mondta Jávor.

A brüsszeli politikusok többsége elfogadhatatlan tartja a Jobbik idegengyűlöleten alapuló politikáját. Anna Gomes portugál szocialista EP-képviselő az Echo TV-nek azt nyilatkozta: a pártnak nincs helye az európai politikai életben.

„Úgy gondolom, hogy a Jobbik egyértelműen antiszemita párt. A mai napon itt a parlamentben a holokauszt áldozataira emlékezünk. Talán napjainkban még fontosabb, hogy elutasítsuk az olyan pártokat, mint a Jobbik, amelynek xenofób, náci, nacionalista és antiszemita programja van. Éppen ezért épült az emberi jogok tiszteletben tartására, a demokráciára és a törvényességre az egész Európai Unió” – mondta Anna Gomes.

Hozzátette: az Európai Unió minden állampolgárának etnikai hovatartozástól, nemtől, vallástól, bőrszíntől és szexuális irányultságtól függetlenül ugyanazok a jogok járnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!