2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Külföld

Az Egyesült Államokban is megkezdődött a tömeges oltás

Az Egyesült Királyság után az Egyesült Államokban és Kanadában is megindult a koronavírus elleni oltás. A Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát elsőként az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kaphatják meg.

  • Az Egyesült Államokban is megkezdődött a tömeges oltás

Az Egyesült Államokban elsőként egy new york-i kórház intenzív osztályán dolgozó ápolónő kapta meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója az interneten követte a történelmi oltás beadását.

Ezekkel a szavakkal méltatta a Queensi Zsidó Kórház intenzív osztályán dolgozó nővér, az afroamerikai Sandra Lindsay munkáját a New York-i kormányzó.

"Már látszik a fény az alagút végén, bár ez egy hosszú alagút"

– tette hozzá a demokrata párti politikus, akinek állama, New York különösen megszenvedte a járványt. 

New Yorkban lehet újra be kell vezetni a teljes kijárási tilalmat

Aminek ráadásul még koránt sincs vége. New York polgármestere, Bill de Blasio azt közölte, az oltási kampány kezdete ellenére is, lehet hogy újból be kell majd vezetni a teljes kijárási tilalmat a legnagyobb amerikai metropoliszban.

Első körben az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonokban élőket oltják be az országban.

A politikusoknak sem kell aggódniuk. Christopher Miller, a hamarosan leköszönő védelmi miniszter első körben kapta meg az oltást.

A cél az, hogy március közepéig már 100 millió, magas kockázati csoportba tartozó amerikai legyen beoltva. Két és fél hónapra rá, május végére, június közepére pedig már az amerikaiak többsége hozzáférhessen az oltóanyaghoz.

Hatalmas logisztikai kihívást jelent a vakcina szállítása és tárolása

 

Az oltóanyag szállítása, elosztása és megfelelő tárolása hatalmas logisztikai kihívást jelent még az Egyesült Államok számára is. A Pfizer/BioNTech-vakcinát mínusz 70 fokos hőmérsékleten, speciális konténerekben kell tárolni.

Az Egyesült Államok a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ország a világon. Eddig közel 17 millió esetet regisztráltak. Közülük 308 ezren meg is haltak.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ujhelyi lelép

Ujhelyi lelép

Várható volt ez a lépés már egy ideje, tekintve, hogy a kommunista utódpárt vezető kádere feneketlen ambícióval, hatalmi étvággyal rendelkezik.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!