2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hírek 18:00

Külföld

Az Egyesült Államokban is megkezdődött a tömeges oltás

Az Egyesült Királyság után az Egyesült Államokban és Kanadában is megindult a koronavírus elleni oltás. A Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát elsőként az egészségügyi dolgozók és az idősotthonok lakói kaphatják meg.

Az Egyesült Államokban elsőként egy new york-i kórház intenzív osztályán dolgozó ápolónő kapta meg a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett vakcinát.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója az interneten követte a történelmi oltás beadását.

Ezekkel a szavakkal méltatta a Queensi Zsidó Kórház intenzív osztályán dolgozó nővér, az afroamerikai Sandra Lindsay munkáját a New York-i kormányzó.

"Már látszik a fény az alagút végén, bár ez egy hosszú alagút"

– tette hozzá a demokrata párti politikus, akinek állama, New York különösen megszenvedte a járványt. 

New Yorkban lehet újra be kell vezetni a teljes kijárási tilalmat

Aminek ráadásul még koránt sincs vége. New York polgármestere, Bill de Blasio azt közölte, az oltási kampány kezdete ellenére is, lehet hogy újból be kell majd vezetni a teljes kijárási tilalmat a legnagyobb amerikai metropoliszban.

Első körben az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonokban élőket oltják be az országban.

A politikusoknak sem kell aggódniuk. Christopher Miller, a hamarosan leköszönő védelmi miniszter első körben kapta meg az oltást.

A cél az, hogy március közepéig már 100 millió, magas kockázati csoportba tartozó amerikai legyen beoltva. Két és fél hónapra rá, május végére, június közepére pedig már az amerikaiak többsége hozzáférhessen az oltóanyaghoz.

Hatalmas logisztikai kihívást jelent a vakcina szállítása és tárolása

 

Az oltóanyag szállítása, elosztása és megfelelő tárolása hatalmas logisztikai kihívást jelent még az Egyesült Államok számára is. A Pfizer/BioNTech-vakcinát mínusz 70 fokos hőmérsékleten, speciális konténerekben kell tárolni.

Az Egyesült Államok a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ország a világon. Eddig közel 17 millió esetet regisztráltak. Közülük 308 ezren meg is haltak.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Sok a fertőzött, a Johnson-kormány mégsem tervez korlátozásokat

Egy nap alatt 50 ezer új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Nagy-Britanniában. 2021. október 19.

Romániában négy percenként hal meg egy beteg koronavírusban

Továbbra is súlyos a járványhelyzet Romániában. 2021. október 19.

Mateusz Morawiecki: Lengyelország az Európai Unió része és az is marad

Nem engedhető meg, hogy az uniós intézmények ráerőltessék döntéseiket másokra jogi alap nélkül - elentette ki a lengyel miniszterelnök. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Öten meghaltak egy balesetben

A tragédia az M1-esen, az autópálya Győr felé vezető oldalán történt Bábolnánál. A részletekről Győrfi Pál, az OMSZ szóvivője számoltbe.

Emelkedett az alapkamat

A monetáris tanács a kamatemelési ciklust addig folytatja, ameddig az inflációs kilátások fenntartható módon a jegybanki célon stabilizálódnak, és az inflációs kockázatok a monetáris politika időhorizontján újra kiegyensúlyozottá válnak.

Harc az éhezés ellen

Tartós élelmiszereket gyűjtenek a Miskolci Egyetem hallgatói az Egyetemek harca az éhezés ellen című programban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!