2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Külföld

Az Egyesült Államokban átlépte a 20 milliót a regisztrált fertőzöttek száma

Átlépte a 20 milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma az Egyesült Államokban - derül ki a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem pénteken közzé tett adataiból.

  • Az Egyesült Államokban átlépte a 20 milliót a regisztrált fertőzöttek száma

Az országban november vége óta gyorsul az igazolt fertőzöttek számának napi növekedése, decemberben pedig 78 ezer ember halt bele igazoltan a Covid-19 okozta betegségbe. A járvány kezdete óta a vírusnak több mint 345 ezer regisztrált halálos áldozata van.

Mitt Romney, Utah állam republikánus szenátora pénteken felszólította a kormányt, adjon felhatalmazást az állatorvosoknak és a katonai orvosoknak is az oltás beadására, egyúttal bírálta a Fehér Háznak az oltási kampánnyal kapcsolatos intézkedéseit. Leszögezte, hogy az egészségügyi dolgozók túlságosan leterheltek ahhoz, hogy egyedül lássák el a vakcinálással járó újabb feladatokat is.

Az ország egészségügyi hatóságai eközben a héten arra figyelmeztettek, hogy immár az Egyesült Államokban is felbukkant a koronavírus gyorsan terjedő mutációja, amelyet néhány hete azonosítottak első ízben Délkelet-Angliában.

Az Egyesült Államokban újonnan igazolt fertőzöttek száma a tavalyi év második felében ugrott meg a hivatalos adatok szerint. Míg az első 5 millió fertőzöttet 200 nap alatt regisztrálták, ez a szám 93 nap alatt 10 millióra nőtt, további 31 nap múlva 15 millióra, 25 nap alatt pedig 15 millióról 20 millióra.

Államokra lebontva a legtöbb fertőzöttet - 2,28 milliót - Kaliforniából jelentették, ezt követi Texas 1,76 millió esettel, majd Florida 1,32 millióval.

Jelenleg naponta átlagosan 186 ezer új fertőzöttet regisztrálnak, ez viszonylag kevesebb, mint december közepén, ekkor ugyanis az igazolt fertőzöttek számának napi növekménye meghaladta a 218 ezret.

A kórházakban több mint 125 ezer koronavírusos beteget ápolnak, 25 százalékkal többet, mint a múlt hónapban.

Noha az ország gyógyszerfelügyeleti hatósága (FDA) már két vakcinát is engedélyezett, az oltókampány a tervezettnél lassabban halad: december 31-ig mintegy 2,8 millió embert oltottak be, jóllehet a cél 20 millió volt.

Anthony Fauci, az amerikai allergológiai és fertőző betegségek országos intézetének igazgatója szerdán mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy az idei év őszére sikerül elérni a kollektív védettséget a vírussal szemben. A kormány tervei szerint március elejére 100 millió embert oltanának be.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!