2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Az Egyesült Államok repatriálta az Iszlám Államot támogató amerikai állampolgárokat

Az Egyesült Államok repatriálta az Iszlám Állam terrorszervezetet támogató valamennyi amerikai állampolgárt - jelentette be csütörtökön kiadott közleményében az amerikai igazságügyi minisztérium.

  • Az Egyesült Államok repatriálta az Iszlám Államot támogató amerikai állampolgárokat

A tárca közleménye szerint az Iszlám Állam négy feltételezett amerikai tagját szállították az Egyesült Államokba, ahol bíróság elé állítják őket. Ezzel tíz főre emelkedett az amerikai bíróságokon felelősségre vonandó volt terroristák száma.

Az amerikai minisztérium tudatta azt is, hogy összesen 27 amerikai állampolgárt szállítottak haza Irakból és Szíriából, azokból a fogolytáborokból, amelyeket a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű szervezet működtet. Az SDF egy ernyőszervezet, amely kurdokat és arabokat tömörít, és amelynek döntő szerepe volt az Iszlám Állam szíriai és iraki szervezeteinek megsemmisítésében.

Csütörtökön tartott sajtóértekezletén John Demers, az amerikai igazságügyi tárca nemzetbiztonságért felelős miniszterhelyettese elmondta: valamennyi egykori dzsihadistát bíróság elé állítják. A sajtótájékoztatón jelen volt Nathan Sales, aki a terrorellenes küzdelmet hangolja össze az amerikai külügyminisztériumban.

A Szíriában és Irakban elfogott külföldi terroristák ügye megosztja az Egyesült Államokat és Európát, illetve egyes arab országokat. Washington a terroristák hazaszállítását és otthoni bíróságok elé állítását szorgalmazza, míg az európaiak és az arab országok vonakodnak ettől, és azt szeretnék, ha a terroristákat ott vonnák felelősségre, ahol elkövették bűncselekményeiket és a kirótt büntetésüket is ott töltenék le.

Európában egyes országok, mint például Franciaország és Belgium, azt a döntést hozták, hogy csak a terroristák gyermekeit és anyjukat szállítanák haza, de ez esetben is egyenként vizsgálnák meg ügyüket, illetve

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!