2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Az Egyesült Államok egésze katasztrófa sújtotta terület

Az Egyesült Államok történetében először az összes tagállamát katasztrófa sújtotta területté nyilvánította Donald Trump. Az elnöki rendelet értelmében a tagállamok külön anyagi segítségre tarthatnak igényt a szövetségi kormánytól. Közben az amerikai járványügyi hivatal vezetője szerint május előtt aligha képzelhető el bármilyen enyhítés a korlátozások kapcsán. A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Államokban 560 ezer a diagnosztizált fertőzöttek és 22 ezer az elhunytak száma.

  • Az Egyesült Államok egésze katasztrófa sújtotta terület

Nem mindenhol veszik komolyan a társadalmi távolságtartásra vonatkozó szabályokat az Egyesült Államokban. Floridában bőven az előírt 6 láb vagyis mintegy 2 méter távolságon belül várakoznak a sorban egy kórház előtt, ahol koronavírus-tesztet végeznek.

Sokkal komolyabban veszik a védekezést New Yorkban, amely a járvány epicentruma az Egyesült Államokban. New York államban 190 ezer fertőzöttről tudnak, akik túlnyomó többsége a keleti parti metropoliszban él. Vagyis

több a beteg New Yorkban, mint a járvány által leginkább sújtott európai országokban, Spanyolországban, Olaszországban vagy Franciaországban.

A városban hűtőkamionokban tárolják a halottakat, egy szigeten pedig tömegsírba temetik az áldozatokat.

Andrew Cuomo kormányzó rettenetes hírekről számolt be szokásos napi sajtótájékoztatóján.

Nem lehet nagy csökkenést látni a halálesetek tekintetében, de görbe laposodik. A rettenetes hír, hogy az elvesztett életek száma 758

 - közölte New York állam kormányzója, aki mára az Egyesült Államok egyik leghitelesebbnek tartott politikusává vált. Egyre többen utalnak rá a Demokrata Pártban, hogy Joe Biden helyett neki kellene indulnia Donald Trump ellen az elnökválasztáson.

Erről Andrew Cuomo nem beszélt, azt azonban elmondta rendeletben határozta meg azon személyek körét, akiket tesztre kötelezhetnek. Járványügyi szakértők szerint, köztök Anthony Fauci, az amerikai Járványügyi Hivatal vezetője szerint is sokkal szélesebb körben kellene tesztelni a lakosságot, hogy kiderüljön, ki esett már át a fertőzésen. Tudni kellene ugyanis, hogy kiket lehet biztonságban visszaengedni dolgozni, mert ez elengedhetetlen lenne a gazdaság újraindítása miatt.

Lelket próbált önteni az amerikaiakba az elnök

"…Ez a húsvét nagyban különbözik a korábbiaktól, mivel – bármennyire szeretnék – sokan nem mehetnek templomba, és sokan szeretteikkel sem lehetnek együtt. Most ügyelnünk kell a távolságtartásra, hogy megszabaduljunk ettől a pestitől. Efféle csapást még sosem láttunk korábban ebben az országban, de megnyerjük a csatát és megnyerjük a háborút!”

Ezekkel a szavakkal öntött lelket honfitársaiba az amerikai elnök a Fehér Ház gyepén Húsvét vasárnap.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!