2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Az áttelepítési program elfogadását sürgeti az uniós biztos

  • Az áttelepítési program elfogadását sürgeti az uniós biztos

Az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért felelős biztosa bízik benne, hogy az uniós tagállamok hamarosan elfogadják az új uniós menekültügyi, áttelepítési programot. Dimitrisz Avramopulosz erről az ENSZ-közgyűlés Globális Megállapodás a menekültekről – Nagyobb szolidaritási és együttműködési modell című kísérő rendezvényén beszélt. A görög politikus emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió támogatja a világszervezet migrációs csomagját, és egyúttal megjegyezte, a bizottság több mint 7 milliárd eurót fordít a következő 7 éves költségvetési ciklusban a menekültpolitikára. Avramopulosz arra is emlékeztetett: az uniós tagállamok már több menekülteket segítő akciót indítottak, a legutóbbi, amely 50 ezer ember önkéntes áttelepítéséről szól, 2019 végéig tart.

„2017 szeptemberében, válaszul a bizottság felhívására, a tagállamok az Európai Unió történetének legnagyobb kötelezettségvállalást tették a letelepítéssel kapcsolatban: több mint 50 ezer helyre tettek ígéretet 2 év alatt. Eddig 13 200 személyt helyeztünk át, és azért sürgettem a tagállamokat, hogy jövő októberig teljes mértékben teljesítsék az ígéreteiket. Ezzel párhuzamosan dolgozunk az EU rendszerszintű áttelepítési programján, amelyről remélem, rövidesen megállapodunk” – mondta a biztos.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!