2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Az amerikai vállalatok és fogyasztók fizethetik meg Trump háborúját

Hír TV

2018. július 9., hétfő 08:37

Az amerikai gazdaságot is fenyegeti az Egyesült Államok és Kína között pénteken kirobbant kereskedelmi háború. A The Hill című hírportál szerint a szójatermesztők már figyelmeztették Trump elnököt arra, hogy a Kínával szemben kivetett büntetővám komoly károkat okoz majd az iparágnak. Nemzetközi lapszemle.

Az amerikai gazdaságot is fenyegeti az Egyesült Államok és Kína között pénteken kirobbant kereskedelmi háború – figyelmeztet elemzésében az AP hírügynökség. Trump elnök 25 százalékos vámot vetett ki 34 milliárd dolllár értékű kínai importtermékre, és további 550 milliárdnyi kínai import megsarcolását is kilátásba helyezte. Az amerikai elnök lépésének árát az amerikai vállalatok és fogyasztók fizethetik meg a kínai gyártmányú építőipari termékek, gépek, televíziók és mobiltelefonok drágulása, az amerikai szójabab, sertéshús és whisky exportőrök pedig kiszorulhatnak a kínai piacról.

The Hill című hírportál szerint a szójatermesztők már figyelmeztették Trump elnököt arra, hogy a Kínával szemben kivetett büntetővám komoly károkat okoz majd az iparágnak, mivel az ázsai ország az egyik legfontosabb piacuk. Közleményükben emlékeztették az elnököt, hogy a szójabab az amerikai mezőgazdaság egyik legfontosabb exportterméke.

Trump kereskedelmi háborúja az NBC News által idézett elemzők szerint 0,2 százalékos gazdasági visszaesést, negyedmillió munkahely elvesztését és családonként 210 dolláros többletköltséget eredményezhet. A szerző úgy látja, az elnök ezzel egyik legfontosabb ütőkártyáját veszítheti el, hiszen beszédeiben általában arra a legbüszkébb, hogy az amerikai gazdaság jól teljesít.

(Kezdőkép: twitter.com/FullNews4u)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!