2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Az amerikai elnök bízik abban, hogy még idén lesz oltóanyag a koronavírus ellen

Az amerikai elnök abban bízik hogy év végéig, vagy még korábban lesz oltóanyag a koronavírus ellen. Donald Trump ígéretet tett arra, hogy a kifejlesztett oltóanyaghoz mindenki hozzájuthat majd. A világon továbbra is az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzött, egyetlen kontinens van a világon ahol továbbra sem jelent meg a vírus, az Antarktisz.

  • Az amerikai elnök bízik abban, hogy még idén lesz oltóanyag a koronavírus ellen

A kaliforniai San Marcos városában autós felvonulást tartottak a végzős diákok. A tanulók az ablakon keresztül kapták meg a diplomájukat.

Ez nagyszerű. Igazán hálásak vagyunk ezért a lehetőségért az iskolának. Félelmetes a vírus idején lediplomázni

- mondta az egyik végzős

Az Egyesült Államokban a tagállamok vezetői dönthetnek arról, hogy mikor lazítanak a szigorításokon. Az 50-ből eddig 30 államban enyhítettek a vírus miatt bevezetett korlátozásokon.

A szigorítások miatt jelentősen visszaesett a gazdaság, ezért sokan a korlátozások eltörlését követelték.

Az amerikai elnök abban bízik, hogy év végéig vagy még korábban lesz oltóanyag a a koronavírus ellen. Donald Trump ezért új programot indít a vakcinafejlesztés támogatására.

Az a cél, hogy minél előbb befejezzük a kutatást és a lehető leggyorsabban előállítsunk egy oltóanyagot. Nagyon rövid időn belül nagyon jó eredmények várhatóak. Az amerikai kormányzat minden erőforrást biztosít, hogy a már kifejlesztett oltóanyaghoz mindenki hozzájuthasson majd. Amerikaiak millióihoz juttatjuk el, méghozzá nagyon gyorsan

- hangsúlyozta Donald Trump. Leszögezte: vakcinával vagy anélkül, de az amerikaiaknak vissza kell térniük a mindennapi élethez.

Az Egyesült Államokban már otthon végezhető koronavírus-nyáltesztet is kifejlesztettek, amely orvosi személyzet nélkül is elvégezhető. A páciensnek el kell juttatnia a mintát a laboratóriumba, ahol 48 óra elteltével meg is születik az eredmény. A nyálteszt egyelőre csak Amerikában érhető el és csak orvos írhatja fel koronavírus-gyanús betegeknek.

A világon továbbra is USA-ban regisztrálták a legtöbb megbetegedést, eddig csaknem 1,5 ember kapta el a vírust.

Lemondott az egy 1 hónapja hivatalba lépett brazil egészségügyi miniszter. A tárcavezető ugyanis többször is komoly vitába keveredett az államfővel a járvány kezelése miatt. Brazíliában péntekig közel 14 ezer ember halt bele a vírusba.

Egyetlen kontinens van a világon ahol továbbra sem jelent meg a vírus, az Antarktisz.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!