2022. 08. 11. Csütörtök Zsuzsanna, Tiborc napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Mi svábok, mindig jó magyarok voltunk 11:00

Külföld

Autóba rejtett pokolgép robbant két szíriai városban

Két, törökbarát milíciák ellenőrzése alatt álló észak-szíriai városban robbant fel szombaton autóba rejtett pokolgép, hatan meghaltak - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSHD) nevű szervezet.

  • Autóba rejtett pokolgép robbant két szíriai városban

A szíriai fegyveres konfliktust nyomon követő szervezet szerint a robbantások Rász el-Ajn és Afrín városokban történtek, a halottak közt gyerekek is vannak, több sebesült állapota súlyos.

A török határhoz közeli, többségében kurdok lakta Afrín az Ankara által támogatott lázadó milíciák ellenőrzése alatt áll. Ezek a csoportok 2018 januárjában - az Eufráteszi Pajzs és az Olajág fedőneveket viselő hadműveletek keretében - űzték el onnan a Törökország által terrorszervezetnek minősített Népvédelmi Egységek (YPG) kurd fegyveres szervezetet. A térségben azóta gyakoriak a merényletek, amelyekért a várost jelenleg ellenőrző fegyveres csoportok az YPG-t teszik felelőssé. A kurd erők ezen állításokat visszautasítják, hangsúlyozva, hogy nem támadnak civilekre.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!