2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Ausztriában lazítanak a maszkviselési szabályokon

Lazítanak Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezése érdekében elrendelt korlátozásokon, a hét végétől a többi között nem lesz kötelező az FFP2-es maszk beltéri viselete - jelentette be csütörtökön Johannes Rauch osztrák egészségügyi miniszter, aki a döntést a csökkenő fertőzésszámokkal indokolta.

  • Ausztriában lazítanak a maszkviselési szabályokon

    A szombaton életbe lépő lazítások értelmében csak az élelmiszert áruló boltokban, tömegközlekedésen, kórházakban, gyógyszertárakban és szociális otthonokban kell viselni a maszkot. Ugyancsak szombattól már nem kell felmutatni éttermekben, szórakozóhelyen vagy nagyobb rendezvényen sem negatív teszteredményt, sem olyan dokumentumot, amely igazolja, hogy tulajdonosa beoltott vagy felgyógyult a betegségből.

    Jóllehet négy hete az egészségügyi tárca a maszkviselést kötelezővé tette az egész kiskereskedelemben, kulturális létesítményekben és munkahelyi terekben, Rauch csütörtökön azt mondta, hogy az elmúlt hét napban a 100 ezer főre eső fertőzések száma 1000 alatt maradt, így eljött az idő a lazításokra.

    Karoline Edtstadler alkotmányügyi miniszter március elején már bejelentette, hogy  Ausztria felfüggeszti a koronavírus elleni általános oltási kötelezettséget, mert a védőoltás kötelezővé tétele nem arányos az uralkodó omikron változat okozta járvány súlyosságával. Az országban ekkor 70 százalék körüli volt az átoltottság.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kiújultak a harcok Gázában, a túszok újabb csoportja szabadult + videó

Kiújultak a harcok Gázában, a túszok újabb csoportja szabadult + videó

Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. A zsidó állam katonasága azt állítja, hogy a Hamász megsértette a tűzszünetet és izraeli területre lőtt rakétát. Mindezt megelőzte, hogy az éjszaka lezajlott az utolsó csere. A Hamász elengedett 8 izraeli túszt, Jeruzsálem pedig 30 bebörtönzött palesztint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!