2022. 09. 25. Vasárnap Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Ausztrália nem siet a határok megnyitásával

Ausztrália, ahol az élet szinte teljesen visszatért a koronavírus-járvány előtti, rendes kerékvágásba, nem siet megnyitni a határait a külföldi utazók előtt - mondta Scott Morrison ausztrál kormányfő vasárnap.

  • Ausztrália nem siet a határok megnyitásával

A miniszterelnök tv-beszédében kijelentette: "Biztosíthatom Önöket, hogy Ausztrália nem siet a határok újbóli megnyitásával. Nem fogom kockára tenni a jelenlegi életmódunkat, amely igencsak eltér a világ más részeitől".

Ausztrália még a világjárvány kitörésekor, 2020 márciusában zárta le a határait: a beutazás azóta is csak az ausztrál állampolgárok számára lehetséges, és azok számára, akik bejelentett lakóhellyel rendelkeznek Ausztráliában.

A 26 millió lakosú országnak szigorú intézkedésekkel sikerült 30 ezer alatt tartania a koronavírus-fertőzöttek számát, és mindössze 910 olyan halálesetet regisztráltak, amely összefüggésbe hozható a Covid-19 betegséggel.

Ausztráliában így most már hónapok óta majdnem teljesen korlátozás nélkül összegyűlhetnek az emberek, nyitva vannak a vendéglátóhelyek, és a legtöbb helyen már nem kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk.

Hétfőn lép életbe az a megállapodás, amely szerint az ausztrál lakosok korlátozás nélkül utazhatnak a szomszédos Új-Zélandra, és az új-zélandiak is Ausztráliába.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Svenk: A Nyugati nyaralás díszbemutatóján jártunk

Nézőcsúccsal robbant be a hazai mozikba az új krimi-vígjáték, a Nyugati nyaralás. A moziról mások mellett Szervét Tibor nyilatkozik. Teniszpartnerét az egykori profi játékos, Noszály Sándor alakítja a filmvásznon. 

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!