2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Átlépte a 10 ezret a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma Olaszországban

Négy és fél milliárd euróval támogatja az anyagilag nehéz helyzetbe jutott olaszokat a római kormány, mert egyre nő az elkeseredettség azok között, akik bevétel nélkül maradtak. A koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma közben meghaladta a 10 ezret Olaszországban.

  • Átlépte a 10 ezret a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma Olaszországban

Naponta többször érkeznek a koporsók a Szent József templomba. Amikor megtelik a márványpadló koporsókkal, a pap elvégzi a szertartást, majd az elhunytakat katonai teherautóra teszik és elszállítják a krematóriumba.

A koronavírus legfőbb európai gócpontjának számító Olaszországban az elmúlt 24 órában csaknem 900-an haltak meg, összesen pedig már több mint 10 ezren. Sokan ennek ellenére még mindig nem figyelnek eléggé a kijárási szabályokra. Őket a rendőrök figyelmeztetik, de a nagyobb kihágásokért meg is büntetik őket.

Egyre nagyobb az elkeseredettség a dél-olaszországi régiókban is, ahol sokan ideiglenes, vagy be nem jelentett munkákból tartották el magukat egészen addig, amíg a koronavírus miatt le nem állt az olasz gazdaság. A római kormány bejelentette, hogy négy és fél milliárd euró azonnali költségvetési támogatással segíti a nehéz anyagi helyzetbe jutott olaszokat, hogy élelmiszert, gyógyszert és létfontosságú cikkeket tudjanak venni. Egyúttal arra kérte a nagyvállalatokat és a termelőket, hogy támogassák a munka és bevétel nélkül maradtakat. A támogatást a polgármestereknek utalják át, a rászorulók utalványt kapnak majd.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!