2020. szeptember 24.,
csütörtök, Gellért, Mercédesz napja

Átlépte a 10 ezret a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma Olaszországban

Hír TV

2020. március 29., vasárnap 11:58

Négy és fél milliárd euróval támogatja az anyagilag nehéz helyzetbe jutott olaszokat a római kormány, mert egyre nő az elkeseredettség azok között, akik bevétel nélkül maradtak. A koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma közben meghaladta a 10 ezret Olaszországban.

Naponta többször érkeznek a koporsók a Szent József templomba. Amikor megtelik a márványpadló koporsókkal, a pap elvégzi a szertartást, majd az elhunytakat katonai teherautóra teszik és elszállítják a krematóriumba.

A koronavírus legfőbb európai gócpontjának számító Olaszországban az elmúlt 24 órában csaknem 900-an haltak meg, összesen pedig már több mint 10 ezren. Sokan ennek ellenére még mindig nem figyelnek eléggé a kijárási szabályokra. Őket a rendőrök figyelmeztetik, de a nagyobb kihágásokért meg is büntetik őket.

Egyre nagyobb az elkeseredettség a dél-olaszországi régiókban is, ahol sokan ideiglenes, vagy be nem jelentett munkákból tartották el magukat egészen addig, amíg a koronavírus miatt le nem állt az olasz gazdaság. A római kormány bejelentette, hogy négy és fél milliárd euró azonnali költségvetési támogatással segíti a nehéz anyagi helyzetbe jutott olaszokat, hogy élelmiszert, gyógyszert és létfontosságú cikkeket tudjanak venni. Egyúttal arra kérte a nagyvállalatokat és a termelőket, hogy támogassák a munka és bevétel nélkül maradtakat. A támogatást a polgármestereknek utalják át, a rászorulók utalványt kapnak majd.

Hír TV