2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Külföld

Aranyszobrot kapott Erdogan Németországban

A németországi Hessen tartományi fővárosában egy a török elnöknek emelt aranyszobor keltett feszültséget. A Recep Tayyip Erdogant mintázó alkotást egy művészeti fesztiválra állították fel Wiesbadenben és arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a török elnök tekintélyelvű politikája diktatúra felé halad.

  • Aranyszobrot kapott Erdogan Németországban

Arany Erdogan-szoborral borzolják a német török viszonyt Wiesbadenben. A város művészeti fesztiváljára készült alkotás talapzatára azt írták: sajtószabadság. Így próbálják meg felhívni a figyelmet arra, hogy Törökországban börtönbe zárnak újságírókat és 10 ezrével tartóztatnak le embereket a politikai véleményük miatt.

„Erdogan mindenképpen egy megosztó figura, akiről ebben az országban legalább szabadon lehet beszélni. Nagyon sajnálatos, hogy máshol ezt nem tehetik meg, de Németországban lehet beszélni róla és akár erről a szoborról” - mondta a fesztiváligazgató.

A németeket és a németországi törököket is megosztja a török elnök. A futball világbajnokság alatt óriási felháborodás volt, hogy a német válogatott tagja Mesut Özil büszkén vállalta, hogy Erdogan az ő elnöke. A helyi törökök nem is látják gúnyosnak az aranyszobrot.

„Én török vagyok és ő az én elnököm, engem örömmel tölt el, ha láthatom az elnökömet” - magyarázta az egyik helyi török férfi, majd vitába keveredett egy másik helyivel.

A török német kapcsolat nemcsak a német válogatott török játékosok miatt feszült. Recep Tayyip Erdogant nem engedték kampányolni a német városokban az elnökválasztási kampány idején. Erdogan pedig ezek után nácinak nevezte a német hatóságokat. A török elnök ugyanakkor korábban elérte, hogy a német ügyészség eljárást indítson egy komikus ellen, aki vele viccelődött a német köztévében. Az ügy rendkívül nagy felháborodást keltett a német közvéleményben és politikai botrány is lett belőle.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teherán válasza a történtekre + videó

Teherán válasza a történtekre + videó

Arról, hogy hogyan reagált Teherán a történtekre és milyen a biztonsági készültség Izraelben Breuer Péter közel-kelet szakértő, a Heti TV tulajdonosa élőben beszélt a Híradóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!