2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

Áradások Ausztráliában és Brazíliában

Tűzvész után most árvizek sújtják Ausztrália keleti részét. A villámáradások utakat árasztottak el, több ezer háztartás maradt áram nélkül. Közben Brazíliára is özönvízszerű eső zúdult, ami eddig 5 ember életét követelte.

  • Áradások Ausztráliában és Brazíliában

Az elmúlt 24 órában helyenként 200 mm csapadék is lezúdult Ausztrália keleti partszakasza mentén. A hónapok óta tartó tűzvész után az elmúlt hét esőzése némi megkönnyebbülést jelent a szigetország lakóinak, ám számos helyen villámáradásokat okozott. Több ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás, a hatalmas víztömeg pedig utakat öntött el. Queensland állam mentőszolgálatához az éjszaka több mint 300 sürgősségi hívás érkezett, és több személy eltűnését is jelentették. Sydney egyes részeit a hatóságok evakuálták.

Közben áradások sújtják Brazíliát is. Sao Paoloban a hét elején kezdődött a heves esőzés. A dél-amerikai ország legnépesebb városában járhatatlanná váltak az utak, az áradásoknak több halálos áldozata is van. Az okozott károk felmérése még folyamatban van, ám az akár meghaladhatja a hét milliárd forintot is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!