2020. április 9.,
csütörtök, Erhard napja

Áradások Ausztráliában és Brazíliában

Hír TV

2020. február 13., csütörtök 09:53

Tűzvész után most árvizek sújtják Ausztrália keleti részét. A villámáradások utakat árasztottak el, több ezer háztartás maradt áram nélkül. Közben Brazíliára is özönvízszerű eső zúdult, ami eddig 5 ember életét követelte.

Az elmúlt 24 órában helyenként 200 mm csapadék is lezúdult Ausztrália keleti partszakasza mentén. A hónapok óta tartó tűzvész után az elmúlt hét esőzése némi megkönnyebbülést jelent a szigetország lakóinak, ám számos helyen villámáradásokat okozott. Több ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás, a hatalmas víztömeg pedig utakat öntött el. Queensland állam mentőszolgálatához az éjszaka több mint 300 sürgősségi hívás érkezett, és több személy eltűnését is jelentették. Sydney egyes részeit a hatóságok evakuálták.

Közben áradások sújtják Brazíliát is. Sao Paoloban a hét elején kezdődött a heves esőzés. A dél-amerikai ország legnépesebb városában járhatatlanná váltak az utak, az áradásoknak több halálos áldozata is van. Az okozott károk felmérése még folyamatban van, ám az akár meghaladhatja a hét milliárd forintot is.

Hír TV