2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Amerikai szenátor szerint Kína hátráltatja a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztését

Európa lassan fellégezhet, azonban Dél-Amerikában és Afrika egyes részein nagyon gyorsan terjed a járvány. Eddig világszerte hétmillióan fertőződtek meg koronavírussal, és 403 ezren meghaltak. Egy amerikai szenátor szerint Kína szándékosan hátráltatja a koronavírus-vakcina kifejlesztését. Rick Scott közölte: Peking nem akarja, hogy az Egyesült Államok legyen az első ország, amely sikeres védőoltást állít elő.

  • Amerikai szenátor szerint Kína hátráltatja a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztését

Tiltakozók lepték el Brazília több nagyvárosát is. Volt aki az elnök ellen, mások mellette tüntettek. Jair Bolsonarot számos kritika érte a járvány elbagatellizálása miatt, most azért támadják. mert a kormány hivatalos tájékoztató weboldaláról törölték a járvány-adatokat. Az államfő ugyanis manipulatívnak minősítette azokat. Mások szerint Bolsonaro tökéletesen kezeli a kialakult helyzetet.

Ő az országunk legjobb vezetője. Harcol a népért és szereti az országát, csak úgy mint én. Azért vagyunk itt, hogy támogassuk

- mondta egy brazil nő.

Brazíliában eddig még nem siketült megfékezni a járványt. Az Egyesült Államok után itt van a világon a legtöbb megbetegedés. Az azonosított fertőzöttek száma megközelíti a 700 ezret.

Az USA-ban már meghaladta a 2 millió 7 ezret a regisztrált esetek száma. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy kezd csendesedni a járvány.

A vírus kirobbanása óta elmérgesedett Peking és Washington viszonya. Az amerikai elnök azzal vádolta meg Kínát, hogy szándékosan elhallgattak információkat a koronavírus kapcsán. Rick Scott szenátor pedig közölte: az ázsiai hatalom megpróbálta hátráltatni a védőoltás kifejlesztését az Egyesült Államokban. Kína tagadja a vádakat. 

Sajnos vannak bizonyítékaink arra vonatkozóan, hogy a kommunista Kína megpróbálta szabotálni és lelassítani a kutatómunkát. Peking nem akarja, hogy mi legyünk az első ország, amely sikeres védőoltást állít elő. Azt gondolom, hogy akár Anglia, akár mi leszünk az elsők, meg fogjuk osztani a világgal. Kína viszont biztosan nem fogja megosztani senkivel. A védőoltás mindannyiunknak rendkívül fontos, hogy újraindíthassuk a gazdaságunkat

- nyilatkozta a szenátor.

Eközben Új Zélandon az utolsó koronavírusos beteg is felépült vírusból, a szigetállamban két hete nem észleltek új megbetegedést.

Ma Új-Zélandon nincsenek aktív esetek. Az elmúlt 17 napban közel 40 000 embernél végeztük el a szűrést és egyiküknél sem lett pozitív az eredmény. 12 napja nem ápolnak senkit a COVID kórházban. Ezután a minimálisra szállítjuk le a járványügyi vészhelyzetet, és a tervek szerint minden korlátozást feloldunk, leszámítva a határok zárlatát

- hangsúlyozta az új zélandi miniszterelnök.

Eddig világszerte hétmillióan fertőződtek meg koronavírussal, és 403 ezren meghaltak. Európa lassan fellégezhet, azonban Dél-Amerikában és Afrika egyes részein nagyon gyorsan terjed a járvány.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Vezércikk – Országjárásra indult Orbán Viktor + videó

Országjárásra indult Orbán Viktor. Eközben Donáth Anna arra panaszkodott, hogy szerinte Magyar Péter támogatói elkezdtek fanatikusan és erőszakosan viselkedni. Holott a Momentum elnöke szerint mindannyiunk felelőssége, hogy „edukálják a követőiket". Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei: Bencsik András, Boros Bánk Levente és Móczár Gábor, kiderült esti adásunkból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!