2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Amerikai függetlenség napja: Ünnep dulakodással

A marxisták, anarchisták és felforgatók vereséget fognak szenvedni az elnökválasztáson - jelentette ki Donald Trump a függetlenségi napi beszédében a Fehér Házban. A tűzijáték előtt összeverekedtek az elnök támogatói és az ünnep megzavarására érkezett baloldali aktivisták. Közben Donald Trump váratlan segítséget kapott a kampányban. Egy népszerű rapper, az afroamerikai Kanye West bejelentette, hogy függetlenként indul a választáson. Ez rossz hír a fekete szavazatokért kampányoló Demokrata Párt számára.

  • Amerikai függetlenség napja: Ünnep dulakodással

A Fehér Házból követte a függetlenség napi washingtoni ünnepséget az elnöki pár. Donald Trump beszédében a szélsőbaloldal választási vereségét jósolta.

Washington belvárosának más körzeteiben azonban különösen feszült volt a helyzet.

Verekedés akkor tört ki, amikor a Trump ellenes tüntetők kitépték egy ember kezéből az amerikai zászlót. A feszültséget a helyszínre érkező rendőrök sem tudták csillapítani, a patthelyzetnek végül a tűzijáték kezdete vetett véget.

Az úgynevezett antirasszisták a helyszínen maradtak ugyan, hogy megzavarják az ünnepet, de hangosbeszélőjüket elnyomták a rakéták robbanásai.

Az elnöki pár a Fehér Ház erkélyéről követte a látványos műsort. Az elnök elégedettnek látszott, amiben annak is szerepe lehetett, hogy újraválasztási esélyeit tekintve kifejezetten kedvező hírt kapott.

A szupersztár Kanye West bejelentette, hogy független jelöltként indul az elnökválasztáson. Az afroamerikai zenész Donald Trump elnök jóbarátja, akivel a Fehér Házban is többször találkozott. A baloldal uralta szórakoztatóiparban ezért kiközösítették őt, de ez nemigen ártott népszerűségének. A rapper – akárcsak felesége, aki Amerika legismertebb és legjobban fizetett celebje, Kim Kardashian – több milliós követő táborral rendelkezik az internetes szociális médiában, ami nagyon fontos lehet a kampányban.

Joe Biden kampánystábjában azt gyanítják, hogy West valódi célja a fiatal első szavazók és a feketék megosztása, akik túlnyomó többsége a demokratákra szavazna.

Egy igen befolyásos személyt már meg is nyert kampányához a rapper. Az autózást forradalmasító Tesla és az űrhajózást megújító Space X vezetője, Elon Musk az elsők között jelezte, hogy Westet támogatja a kampányban.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!