2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Amerikában razzia kezdődött az illegális migránsok begyűjtésére

Az Egyesült Államok 10 nagyvárosában megkezdődtek az illegális migránsok elleni razziák. Legelőször a bűnöző migránsokat tartóztatják le, majd toloncolják ki. A bevándorlási hivatal részéről annyit közöltek, hogy első körben 2 ezer embert akarnak kézre keríteni. További részleteket azért nem közöltek az akcióról, mert számos demokrata párti vezetésű nagyvárosban menedéket kínálnak a kitoloncolásra váró bevándorlóknak.

  • Amerikában razzia kezdődött az illegális migránsok begyűjtésére

Bilincsben viszik el az egyik illegális bevándorlót Los Angelesben. A migránsok tömeges kitoloncolását pénteken jelentette be az amerikai elnök.

Ezek az emberek illegálisan jöttek országunkba, de mi törvényesen távolítjuk el őket. Vannak akik éveket várnak arra, hogy amerikai állampolgárok lehessenek. Benyújtották a kérelmet, megtanultak angolul. Nekik is meg kell adni a lehetőséget - közölte Donald Trump.

Vasárnap meg is kezdődtek Baltimore-ban, Atlantában, Miamiban, Chicagóban, Denverben, Houstonban, Los Angelesben, San Franciscóban és New Yorkban is a migránsok elleni razziák.

A nagy alma egyik templomában bujkálnak az illegális bevándorlók a hatóságok elől. A nagyváros polgármestere azt ígérte, hogy megakadályozza a kitoloncolásokat. Azokban az államokban és városokban, amelyeket az ellenzéki Demokrata Párt irányít, az illegális migránsok védelmet élveznek. Ez azt jelenti, hogy a helyi rendfenntartó erők nem működnek együtt a szövetségi szervekkel a bevándorlók előállításában.

Tudom, hogy az a mostani akció nem az amerikai emberek védelméről és nem a törvények érvényesítéséről szól. Ez csak elnök politikai játszmája. Trumpo befolyásolja az amerikai kormányzati szerveket, hogy segítsenek neki az újraválasztásban. Ez az ami most is történik. Cinikus módon próbál félelemet kelteni a bevándorlókban - közölte New York demokrata párti polgármestere.

Első körben a bűnöző migránsokat tartóztatják le és azokat akik ellen kitoloncolási határozat van érvényben. Az őrizetbe vetteket kiutasításukig táborokba szállítják. A razziákat a Bevándorlási és Vámügyi Hivatal hajtja végre. A hivatal részéről annyit közöltek, hogy első körben 2 ezer embert akarnak elfogni.

A civil szervezetek folyamatosan tiltakoznak a razziák ellen. Donald Trump kampányígéretei között kiemelt helyen szerepelt a kezeletlen migráció megfékezése. Az Egyesült Államokban az illegális bevándorlók számát 13 millióra becsülik.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!