2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Állatkert az olasz politikában

Újabb országos megmozdulásra hívja az olaszokat a Liga elnöke, Matteo Salvini a baloldali kormány adóemelési intézkedései ellen. A bevándorlásellenes politikus a kikötők megnyitása ellen is szót emelt.

  • Állatkert az olasz politikában

Matteo Salvini No tax day elnevezéssel országos demonstrációra hívja minden tartományban december 14-re azokat, akiknek elegük van a hatalmas adóterhekből. „Míg a heringek és mindenfajta halak rasszistának és fasisztának titulálnak minket, mi addig adócsökkentéssel, munkahelyteremtéssel, gazdasági növekedéssel, a jövő generációival, a fiatalokkal, az oktatással, Olaszország értékeivel és szépségével foglalkozunk. Parlamenti képviselőink, kormányzóink minden tartományban jelen lesznek. Én Milánóban” – tette közzé egy Facebook-videóban, utalva a magukat heringeknek nevező, Liga-ellenes tüntetőkre.

A pártjában Kapitánynak nevezett politikus úgy véli, hogy a költségvetési törvény megszavazásával egy időben az olasz polgároknak kifejezésre kell juttatniuk, hogy elegük van az újabbnál újabb adókból.

A bevándorlók partraszállásának növekedésével kapcsolatban hozzátette: „Alig várom, hogy újra kormányon legyek és lezárhassam Olaszország határait, mert az országba az léphet be, aki valóban jogosult rá, a belépés nem lottószelvény az Olaszországot felforgatóknak.”

Új mozgalom van születőben: a Salvinit támogató, „heringfaló” pingvinek csoportosulása. Az Emilia Romagna tartományi választások „állatira” felpörgették a politikai életet. A múlt héten heringek vonultak Bologna, Modena, Rimini utcáira, hogy Salvini ellen demonstráljanak. A „spontán” szerveződött hering mozgalomra önmagukat pingvineknek nevező újabb „állati” szerveződés jobbközép szimpatizánsokat toboroz. A pingvin mozgalom a Facebookon indult, ahol mielőbb százezer követőt várnak, hogy aztán a heringekhez hasonlóan utcai demonstrációkon szolidaritásukról biztosítsák a jobbközép pártcsoportokat. A pingvinek egy szuverén Olaszország támogatói, amely tagja az európai közösségnek, de nem rendeli alá magát az EU-nak, és nem engedi, hogy befolyással legyen belpolitikai döntésekben. A pingvinek aktív politikai szereplők, akik a Liga, az Olasz Testvérek (FdI) és a Forza Italia támogatói. A rendfenntartó erők tiszteletben tartásával, civilizáltan vesznek részt utcai tüntetéseken, kifejezve a jobbközép erejét.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!