2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Troll - A keménymag szájkosár nélkül

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Alapjogokért Központ: Irányadó a magyar kormány álláspontja az EU-ban

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője irányadónak nevezte a magyar kormány álláspontját bizonyos európai uniós kérdésekben, miután Várhelyi Olivér a bővítési és szomszédságpolitikai biztosi pozíciót kapta.

Pócza István kedden az M1 aktuális csatornán azt mondta, Magyarország álláspontja az Európai Unió bővítéséről az, hogy a Balkánt nem szabad elhanyagolni és átengedni más külső országoknak, például Oroszországnak vagy Törökországnak.

Ezt figyelembe véve a biztosi pozíció azt igazolja, hogy a magyar kormányt nem lehet figyelmen kívül hagyni az európai döntéshozatalban - vélekedett.

Hozzátette: a magyar biztos ezzel a portfólióval sokkal nagyobb befolyással rendelkezik, mint a korábbi - adópolitikáért, kulturális kérdésekért, szociális kérdésekért felelős - biztosok.

Pócza István véleménye szerint az Európai Parlament szerdán elfogadja majd az új Európai Bizottságot, de - folytatta - nagyobb zavarok is kialakulhatnak, ha a képviselők folytatni akarják azt a "bosszúhadjáratot", amelyet azért indítottak, mert nem a csúcsjelölti rendszer érvényesült a vezetők kiválasztásakor

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!