2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Alapjogokért Központ: Hátba támadta hazánkat az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság mai ülésén a jogállamisági eljárás megindításáról döntött Magyarországgal szemben. Az eljárást akkor indították meg, amikor mindennél nagyobb szükség lenne az Európai Unió belső egységének megőrzésére – olvasható az Alapjogokért Központ Facebook-oldalán. Mint írják, az orosz–ukrán háború kapcsán hazánk a nyugati szövetségi rendszer lojális tagjaként minden közös uniós javaslatot, így az Oroszországgal szembeni szankciók kérdését is támogatta. A mostani döntéssel a bizottság éket ver a tagállamok közé.

  • Alapjogokért Központ: Hátba támadta hazánkat az Európai Bizottság

Ahogy arra kitérnek, az unió szomszédságában zajló háború, és az azt kísérő gazdasági válság közepette a brüsszeli intézmények jogellenesen, jogalap nélküli politikai vitát folytatnak hazánkkal. Ennek fényében egyértelmű: a bizottság mostani lépésével hátba támadta Magyarországot.

– Mindez egyébként nem sokkal az április 3-i hazai országgyűlési választásokat követően történt, melyen soha nem látott politikai felhatalmazást kaptak a magyar kormánypártok az elmúlt 12 év munkájának folytatására. Az ugyanazon a napon megtartott népszavazáson pedig még nagyobb arányban álltak ki a választópolgárok a gyermekvédelem ügye mellett 

– rögzítették.

Az Alapjogokért Központ kiemelte, hogy a magyar választók döntése azonban szemmel láthatólag nem érdekli a brüsszeli intézményeket. Az uniós vezetők számára csak akkor fontos a demokrácia, amikor az általuk favorizált politikai erők jutnak hatalomra, ha ők mondhatják meg a tagállamok vonatkozásában is, hogy mi a demokrácia és annak szabályai.

Emellett kijelentették, hogy a bizottság mai döntésével az is világossá vált, hogy az uniós testület képtelen ellenállni az Európai Parlament politikai zsarolásának. Szerintük a balliberális többségű Európai Parlament már hónapok óta a leghangosabban követeli hazánk megbüntetését, a helyreállítási alap forrásainak felfüggesztését.

– A jogállamisági eljárás már régen nem jogi természetű vita, a brüsszeli intézmények által megfogalmazott kritikák alaptalanok. Az eljárás sokkal inkább a brüsszeli politikai és ideológiai nyomásgyakorlásról szól. Az uniós intézmények a gyermekvédelem és a rezsicsökkentés területén is a vonatkozó hazai álláspont, a magyar érdekek feladására kényszerítenék a magyar kormányt. Hazánk erre nem hajlandó, ezért megindították a jogállamisági eljárást – írták.

– A bizottság célja világos: megbüntetni hazánkat, a magyar választópolgárokat és elvonni, de legalábbis késleltetni a Magyarországnak járó uniós forrásokat. Az uniós testület példát akar statuálni hazánkkal. Üzenni kíván a nemzeti érdekekért kiálló tagállamok számára, hogy a brüsszeli „elvárásoknak” való meg nem felelés súlyos politikai-pénzügyi következményekkel járhat.

– hangsúlyozta az Alapjogokért Központ.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vádat emelhetnek Hunter Biden ellen

Vádat emelhetnek Hunter Biden ellen

Az Amerikai Egyesült Államok elnökének fia ellen 2018 óta folyik nyomozás adócsalás, külföldi hatalmak számára végzett lobbizás és hamis állítások miatt.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!