2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Aláírták az új Brexit egyezményt az uniós tagállamok vezetői

Aláírták az Európai Unió állam- és kormányfői, köztük Orbán Viktor miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnését szabályozó megállapodást. A brüsszeli csúcs résztvevői a Közösség integrációjáról és bővítéséről is tárgyaltak, de a többség elutasította Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozását. Ma a költségvetésről egyeztetnek, de a javaslatot hazánk nem támogatja.

  • Aláírták az új Brexit egyezményt az uniós tagállamok vezetői

A csütörtökön kezdődött kétnapos brüsszeli egyeztetéseken hazánkat Orbán Viktor miniszterelnök képviseli. A vezetők az idei év utolsó előtti csúcstalálkozóján számos fontos témát vesznek napirendre, köztük az évek óta húzódó Brexitet.

Hosszú idő után a brit kiválás terén sikerült áttörést elérni, miután az EU-tagság megszűnését szabályozó dokumentum pontjaiban az Európai Bizottság első embere és a brit miniszterelnök is egyetértett. Az állam-és kormányfők tapssal köszöntötték a terembe érkező Boris Johnsont, később pedig alá is írták a szerződést.

Az Európai Tanács tagjai a Közösség bővítéséről is tárgyaltak. Kiszivárogtatott hírek szerint azonban Albánia és Észak-Macedónia uniós csatlakozását a többség elvetette.

Az integráció terén a visegárdi országok azonos álláspontot képviselnek. A V4-ek szerint eljött az ideje annak, hogy geopolitikai döntést hozzon az Unió, és a stabilitás, illetve a biztonság érdekében mélyítse el kapcsolatait a nyugat-balkáni államokkal.

Az ülésen a vezetők ma napirendre veszik az éghajlatváltozás kérdését és a következő hétéves költségvetését is. Utóbbi téma kapcsán a javaslatot az Unió soros elnökségi posztját betöltő Finnország mutatja be. A tervezet ugyanakkor megosztja az országokat.

Miután az indítvány a jogállamisághoz kötné a kifizetéseket, és kohéziós forrásokból fizetné a bevándorlók integrációját, ezért a programot a magyar igazságügyi miniszter, Varga Judit teljesen elfogadhatatlannak tartja.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!