2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Agyonlőttek egy tévébemondónőt

Ismeretlen fegyveresek agyonlőttek egy tévébemondónőt a kelet-afganisztáni Nangarhar tartomány fővárosában, Dzsalalábádban. A támadásban a nő sofőrje is életét vesztette - közölték helyi hivatalos források csütörtökön.

  • Agyonlőttek egy tévébemondónőt

Malalai Majvand munkába tartott autójával, amikor végeztek vele - tette hozzá a tartományi kormányzó szóvivője, Ataullah Hogjáni.

A gyilkosság elkövetőjeként eddig senki nem jelentkezett, de a tartományban mind a szélsőséges tálib lázadók, mind az Iszlám Állam nevű terrorszervezet fegyveresei aktívak.

Majvand az Enikasz nevű kereskedelmi tévé munkatársa volt. Az Enikasz igazgatója, Zalmáj Latifi újságíróknak nyilatkozva "az ország ellenségeit" vádolta a gyilkossággal, kiemelve, hogy a tévétársaság korábban kapott halálos fenyegetéseket.

Három éve robbantásos merényletet követtek el a televízió épülete mellett, a merényletben többen életüket vesztették, 2018-ban pedig Latifit is elrabolták ismeretlenek, majd később elengedték.

A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-jogvédő szervezet szerint Afganisztán egyike a legveszélyesebb országoknak a sajtómunkások számára. Tavaly legalább tíz újságíró és más médiamunkás vesztette életét, míg 2018-ban húszan haltak meg különböző támadásokban. Novemberben két ismert újságíró vált pokolgépes támadás áldozatává a déli Hilmend tartományban és Kabulban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!