2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Zsuzsi asztala 03:00

Külföld

Afganisztánban letartóztattak egy kormánykritikus egyetemi tanárt

A tálib hatóságok közösség elleni izgatás gyanújával letartóztattak Kabulban egy ismert, kormánykritikus egyetemi tanárt - jelentette be vasárnap a tálibok szóvivője Zabihullah Mudzsáhid.

  • Afganisztánban letartóztattak egy kormánykritikus egyetemi tanárt

A tájékoztatás szerint Fáizullah Dzsalal a közösségi médiában olyan tartalmakat tett közzé, amelyek az embereket a rendszer ellen izgatták, illetve megsértette őket méltóságukban.

"Azért tartóztatták le, hogy mások ne tegyenek hasonlóan esztelen kijelentéseket" - tette hozzá Mudzsáhid Twitteren.

A professzor egyebek között azzal vádolta a tálibokat, hogy összejátszanak a pakisztáni titkosszolgálattal (ISI), egy televíziós műsorban pedig azt mondta, hogy a tálib kormányzat birkaként bánik az emberekkel.

Dzsalal egyébként a korábbi, a nyugati országok által támogatott vezetést is többször bírálta.

A letartóztatás hírét megerősítette a professzor felesége, Maszúda Dzsalal is, aki egyebek között arról ismert, hogy az első tálib kormányzat bukása után az egyetlen női induló volt a 2002-es elnökválasztáson, majd jelöltette magát 2004-ben és 2019-ben is.

Nemzetközi emberi jogi szervezetek felszólították Kabult, hogy azonnal engedje szabadon a professzort.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!