2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Adomány Magyarországról

Hír TV

2020. november 23., hétfő 21:47

Nyolcezer védőmaszk érkezett a szabadkai városházára hétfőn. A cél az, hogy az épületben működő hivatalok dolgozói és az ügyintézők is védettek legyenek a koronavírustól. Az adomány Magyarországról érkezett, és a Szabadkai Egyházmegye által működtetett helyi Caritas segítségével jutott célba.

Csaknem két héttel ezelőtt Magyarország szabadkai főkonzulátusának munkatársai pakolták ki a Magyarországról érkezett védőmaszkokat a kelebiai plébánia udvarában. Az adományozó egy Magyarországon élő kínai üzletember, aki a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium együttműködésével juttatta el az adományt Vajdaságba.

Most, két héttel később a Caritas szabadkai szervezetének képviselői segítségével Pásztor Bálintnak nyolcezer védőmaszkot adtak át szabadkai Városháza előtt. Ric Gábor, a Caritas szabadkai igazgatója elmondta, hogy november 11-e óta folyamatosan osztják a maszkokat, már csak egy önkormányzat és néhány plébánia maradt hátra.

A Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, az adományozás a városvezetés és a Caritas együttműködésének eredményeként valósulhatott meg.

Pásztor Bálint hozzátette, minden közigazgatási dolgozó fejenként huszonöt maszkot kap, ami a következő hetekre biztosan elegendő lesz.

 

Hír TV