2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Abortuszellenesség és zaklatási vádak Kavanaugh ellen

Brett Kavanugh szexuális erőszakkal vádolja egy pszichológus professzor, aki FBI vizsgálatot is sürget. A republikánusok a novemberi félidős választások miatt sürgetik a szavazást és inkább a szenátusban hallgatnák meg. Trump azért is ragaszkodott ehhez a jelölthöz, mert Kavanugh azt vallja, hogy hivatalban ülő elnök ellen nem indítható eljárás.

  • Abortuszellenesség és zaklatási vádak Kavanaugh ellen

Esernyővel takarja magát Brett Kavanugh a háza előtt. Őt jelölte Donald Trump a legfelsőbb bíróságba, de egyelőre nem tudnak róla szavazni. A korábbi fehér házban betöltött politikai szerepe, az ultrakonzervatív abortuszellenes nézetei és a kétes bírói döntései nem ingatták meg a meghallgatását siettető republikánus szenátorokat, egy 36 évvel ezelőtti szexuális zaklatási ügy azonban igen.

Egy Kaliforniában élő pszichológia professzor azzal vádolja, hogy 17 évesen meg akarta erőszakolni és amikor segítségért kiáltott, akkor befogta a száját. Brett Kavanaugh tagadja a történteket, de az ügy megakaszthatja a kinevezését. Christine Blasey Ford FBI vizsgálatot kért, a republikánus szenátorok ugyanakkor a szenátusban hallgatnák meg.

„Ezek nagyon súlyos vádak és megérdemli a professzor asszony, hogy meghallgassuk: lehetőséget adunk arra, hogy a szenátus igazságügyi bizottsága előtt mondja el a történteket és remélem, hogy ennek eleget is tesz majd. Ügyvéd jelenlében lesz erre lehetősége és meg kell hallgatni a Kavanaugh bíró urat is, mindketten eskü alatt nyilvános ülésen kell beszéljenek” – mondta Susan Collins republikánus szenátor.

Christine Blasey Ford ugyanakkor ragaszkodik a meghallgatás előtt, ahhoz, hogy az FBI is vizsgálja az ügyet. Ez azonban azzal jár, hogy a novemberi félidős választás utánra halasztódik a szavazás, és a republikánusok elveszthetik a többségüket.

„Remélem a nő elmondja a saját verzióját és Kavanaugh bíró úr is a sajátját a szenátus előtt, aztán pedig szavaznak. Megnézik a bíró eddigi karrierjét és azt, hogy milyen történetet ad elő a nő 36 évvel ezelőttről, aztán meglátjuk, hogy mi történik” – nyilatkozta Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok hivatalban lévő, negyvenötödik elnöke. 

Az elnök azért is ragaszkodott Brett Kavanaugh kinevezéséhez, mert a bíró hosszasan értekezett korábban arról, hogy egy hivatalban lévő elnökkel szemben nem indítható eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!