2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

A WHO szakértői csoportja a hétvégén megkezdi a munkáját Kínában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemzetközi szakértői csoportja a hétvégén megkezdi a vizsgálatát Kínában, amelynek során főként a COVID-19 koronavírus terjedési módjának és a járvány súlyosságának meghatározására terveznek összpontosítani - közölte a szervezet főigazgatója pénteken.

  • A WHO szakértői csoportja a hétvégén megkezdi a munkáját Kínában

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arról számolt be, hogy a tizenkét nemzetközi és tizenkét kínai szakemberből álló csapat több részletet szeretne megtudni arról, hogy pontosan hogyan, mikor és hol fertőződött meg az ebben eddig érintett több mint 1700 egészségügyi dolgozó.

"Arra számítunk, hogy a hétvége folyamán a csoport minden tagja megérkezik" - mondta.

"A közös misszió célja, hogy gyors tájékoztatást nyújtsunk a válaszintézkedések következő lépéseiről és a felkészülésről Kínában és világszerte" - hangsúlyozta.

A főigazgató hozzátette, hogy különös figyelmet fognak fordítani a kórokozó terjedési módjának megértésére, valamint a járvány súlyosságának megállapítására és a jelenlegi válaszlépések hatásának felderítésére.

A kínai hatóságok pénteken 5090 új esetet jelentettek, köztük több mint 120 halálos áldozatot. Ezzel 63 851-re nőtt a fertőzöttek és 1380-ra a halottak száma. Az egészségügyi dolgozók körében eddig 1716 fertőzöttet regisztráltak.

A WHO szerint nem kell lemondani az olimpiát a koronavírus miatt

A koronavírus-járvány ellenére az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nincs ok a tokiói nyári olimpia lemondására, törlésére - közölte pénteken a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

A WHO olyan javaslatot sem tett, hogy más helyszínt keressenek a seregszemlének - mondta John Coates, a NOB koordinációs bizottságának vezetője. Nincs szükség vésztervre - áll a WHO ajánlásában.

A NOB a közelmúltban néhány kvalifikációs versenyt elhalasztott vagy lemondott, például a Nancsingba tervezett női futballselejtezőt Sydneybe helyezték át, női kézilabdában pedig Kína helyett Kazahsztán szerepel majd márciusban Győrben, a magyarok csoportjában.

Az olimpiát július 24. és augusztus 9. között rendezik Tokióban.

A koronavírustól leginkább sújtott Kínában a fertőzöttek száma péntekre 63 ezer fölé emelkedett, a halálos áldozatok száma elérte az 1380-at.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!