2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

A világpolitika ragadozóitól óv a német külügyér

Hír TV

2018. január 9., kedd 07:39, frissítve: kedd 08:22

A világpolitika ragadozóitól óv a német külügyminiszter. Az iráni politikai feszültség nem hat ki az ország növekedésére. Kim Dzsongun veseelégtelenségben szenved.

A nemzetközi politikában nincs hatalmi vákuum, ahonnan az Egyesült Államok visszavonul, oda Oroszország és Kína teszi be a lábát – közölte Sigmar Gabriel német külügyminiszter, akivel a Spiegel német hírmagazin készített interjút. Gabriel szerint jelenleg Kína az egyetlen ország a világban, amelynek valódi geopolitikai stratégiája van. Kína már az unióban is befolyást szerzett, amit mutat az is, hogy a déli és keleti tagállamok nem mernek Kína érdekeivel ellentétes döntéseket hozni. Szerinte az Európai Uniónak meg kell tanulnia, hogyan határozza meg és miképpen védelmezze saját érdekeit. Nem lehet csak értékalapú külpolitikát folytatni, a vegetáriánusok sorsa nehéz lesz abban a világban, amely tele van húsevő ragadozókkal – mondta Sigmar Gabriel.

A politikai nyugtalanság dacára is 4,1 százalékos a gazdasági növekedés Iránban – olvasható az al-Bawaba jordániai hírportálon. Az Iránban alkalmazott naptár szerint 1396-ban, azaz a Gergely-naptár szerint 2018. március 20-án véget érő évben 10 százalék lesz az infláció. Az ország mozgásterét az olajár emelkedése és a növekvő adóbevételek is növelik.

Kim Dzsongun hangját elemeztette a Tona Ilbo dél-koreai napilap. Az észak-koreai diktátor hangját a Cshungcshongbukto tartományban működő egyetem professzora, Cso Cshon Donuk elemezte orvosi szempontból. A cél Kim Dzsongun egészségügyi állapotának megállapítása volt. Hangjának vibrációját, erejét és terjedelmét, valamint a hangképzést vizsgálva arra jutott a professzor, hogy Kim Dzsongun veseműködése elégtelennek mondható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!