2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

A végtelenségig háborúzhat Orbán Viktor

Hír TV

2018. május 14., hétfő 07:21, frissítve: hétfő 08:14

A magyar lakosság és az Európai Unió megosztásával Orbán Viktor a végtelenségig képes lehet folytatni a liberalizmus elleni háborúját - írja egy német elemzés. Amerikából pedig úgy tűnik, mintha Orbán a végső csatára készülne Brüsszellel.

Az otthon biztonságában készül Orbán a brüsszeli csatára - foglalja össze az EU és a magyar kormány szembenállását a New York Times. Felidézik, hogy első parlamenti beszédében az európai nemzetállamok védelmezőjeként és az EU reformereként állította be magát, miközben az Európai Néppárt elbeszélgetésre hívta, mert Orbánt egyre szélsőségesebbnek és populistábbnak látják, az európai parlament bizottságai pedig a magyar jogállamiságot vizsgálják.

A nemzetközi jog megsértésével vádolja a Palesztin Hatóság kormánya Magyarországot, Csehországot és Romániát, amiért megakadályozták, hogy az EU elítélje az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetését. A Times of Israel beszámolója szerint a szöveg azt tartalmazta volna, hogy Jeruzsálem két állam, Izrael és Palesztina fővárosa. A lap hozzáteszi, csak a magyar vezetés véleménye egységes, a cseheknél és románoknál a kormány és az államfő szemben áll egymással.

 

Újabb 12 évre lenne miniszterelnök Orbán Viktor - idézi a magyar miniszterelnök parlamenti beszédét a német Süddeutsche Zeitung. Azt írják, Orbán a magyar lakosság és az Európai Unió megosztásával valószínűleg a végtelenségig tudja folytatni a harcot a liberális demokrácia ellen, és várhatóan ez lesz a következő négy évének a célja. Az egyre gyakoribb budapesti tüntetések viszont azt mutatják, hogy a lakosságnak kezd elfogyni a türelme.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!