2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:35

A Trump család üzleti érdekei befolyásolhatják az amerikai külpolitikát

Hír TV

2018. május 30., szerda 07:13, frissítve: szerda 08:12

A kínai kormány újabb Ivanka Trump-védjeggyel ellátott árucikkek forgalmazását engedélyezte az amerikai elnök lányának néhány nappal azt követően, hogy Donald Trump közbenjárt a kínai ZTE telekommunikációs vállalat védelmében. Az elnök lánya, aki egyúttal tanácsadó is a Fehér Házban, az elmúlt három hónapban összesen 13 Ivanka Trump márkájú portéka forgalmazására kapott engedélyt a pekingi kormánytól, s ez egy jogvédő csoport szerint felveti az összeférhetetlenség kérdését. A New York Times szerint felmerül a kérdés, hogy vajon ez nem sérti-e az alkotmányt, hiszen külföldi kormányok a Trump-védjegyet az amerikai külpolitikai döntések befolyásolására használhatják fel.

Előzetes letartóztatásba helyeztek Törökországban annak az egyetemnek az igazgatóját, amit a 2016-os puccs miatt letartóztatott katonatisztek utánpótlásának kinevelésére hoztak létre. A legnagyobb török ellenzéki lap, a Sözcü szerint az igazgatót azzal gyanúsítják, hogy ő is tagja volt a puccsot szervező hálózatnak.

Árvízveszélyes szigetre telepítené Banglades rohingja menekültek ezreit – közölte kedden az Európai Űrügynökség műholdas megfigyeléseire hivatkozva. Az ESA szerint műholdfelvételek bizonyítják, hogy 2014-óta a kiválasztott szigetet többször is elárasztotta a víz. Közben az Al Jazeera azt írja, hogy a rohingják már meglévő táborai is árvízveszélyes területen vannak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!