2024. 06. 21. Péntek Alajos, Leila napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

A szélsőbaloldali aktivista uniós politikus lesz, mentelmi jog illeti meg + videó

Európai Parlamenti képviselő lesz Ilaria Salis. A súlyos erőszak miatt Budapesten fogva tartott szélsőbaloldali aktivista útja a házi őrizetből Brüsszelbe vezet. Az olasz baloldal ünnepli az antifasiszta politikai pályafutását. Sokan azonban felháborodással fogadták, hogy egy bűnöző képviseli majd őket az uniós intézményben. A részletekről Jánosi Dalma tudósítónk számolt be Rómából.

  • A szélsőbaloldali aktivista uniós politikus lesz, mentelmi jog illeti meg + videó

Addig taktikázott az olasz baloldal, míg ki nem szabadította Ilaria Salist a budapesti fogságból. Sajtóhírek szerint Európai Parlamenti képviselő lesz a Budapesten súlyos agresszió elkövetésének vádjával fogva tartott antifa aktivista. Az őt jelölő Zöldek és Olasz Baloldal Szövetsége 6, 7 százalékkal került be az Európai Parlamentbe.

Várhatóan Salis 15 hónap után hazatérhet Itáliába, hiszen parlamenti képviselőként mentelmi jogot fog kapni. A párt vezetése ünnepelte Salis kiszabadítását, gratuláltak győzelméhez és köszönetet mondtak apjának, Roberto Salisnak a kampányban való részvételért. Nicola Frattoiani az Olasz Baloldal párt főtitkára hangsúlyozta, minden korábbi elképzelésüket felülmúlta a győzelem.

Az olaszok között és a világhálón azonban óriási felháborodás robbant ki. Nehezen emésztik meg az olaszok, hogy a súlyos testi erőszak vádjával fogva tartott baloldali aktivista képviseli majd őket az uniós intézményekben. Olyan személy, aki ellen bírósági eljárás van folyamatban, és aki ellen több feljelentés is történt Olaszországban agresszió miatt.

Sőt a legfrissebb híradások szerint 90 ezer eurós tartozást halmozott fel, mivel illetéktelenül foglalt el Milánóban egy lakást, ahol nem fizetett albérletet. Vannak, akik egyenesen bűnözőnek nevezik Ilariát, hangsúlyozva, hogy nem érdemli meg a parlamentbe jutást. Szégyenletesnek tartják, hogy politikai játszmákat használtak fel egy fogságban lévő antifa kiszabadítására. Vannak, akik azt állítják Ilaria jelölése is azt bizonyítja, hogy a baloldal nem más, mint egy korrupt bűnszervezet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!