2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

A székelyföldi gazdaságfejlesztési programban 66 nagyberuházást támogat a magyar állam

A székelyföldi gazdaságfejlesztési program keretében 66 mezőgazdasági feldolgozóipari nagyberuházást támogat a magyar állam. A pályázatot lebonyolító Pro Economica Alapítvány közleményét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tette közzé csütörtöki hírlevelében.

  • A székelyföldi gazdaságfejlesztési programban 66 nagyberuházást támogat a magyar állam

 A tájékoztatás szerint a benyújtott 72 pályázat közül a szakértőkből álló bíráló bizottság csak 6 pályázatot utasított el.

A nyertes pályázatok támogatási kerete megközelíti a 24 milliárd forintot. A nyertes pályázatok közül 31 Hargita megyéből, 18 Kovászna megyéből és 17 Maros megyéből érkezett.

Az elutasított pályázatok benyújtóinak jogában áll fellebbezni. Az esetleges fellebbezések elbírálása után az alapítvány elkezdi a támogatási szerződések aláírásának előkészítését.

Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezetője az MTI-nek elmondta: kis- és középvállalatok jelentkezhettek a pályázatra, a teljes beruházás ötven százalékára. A másik ötven százalékot a befektetőnek saját forrásokból vagy banki hitelekből kell biztosítania. Az ügyvezető hozzátette: az önrész igazolása a támogatási szerződés megkötésének feltétele.

Kozma Mónika arról is beszámolt, hogy a pályázatok többsége már működő cégek fejlesztésére vonatkozott, de akadt zöldmezős beruházási projekt is. A működő cégek többnyire technológiai fejlesztésre pályáztak.

A mezőgazdasági nagyberuházásokat támogató program fő célja, olyan integrátorjellegű mezőgazdasági ipari egységek létrehozása, és az integrációt megvalósító vállalkozások támogatása, amelyek működésére alapozva a székelyföldi mezőgazdasági ágazatban hosszútávú fejlődést lehet elérni. A pályázatokat elbíráló jogi-műszaki-pénzügyi szakértői csoport, és a szakmai értékelők azokat a pályázatokat javasolták támogatásra, amelyek integrációt valósítanak meg, fenntarthatóak és hosszútávon működtethetőek, valamint gazdasági értelemben megalapozott adatokon alapulnak.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Jól ismerem Kocsis Mátét, mert a barátom. Rühelli a pezsgőt, mert rongyrázásnak tartja és soha nem láttuk munkaidőben bármilyen alkoholt inni – írja Facebook-bejegyzésében a publicista.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!